Waarom tuinonderhoud in het najaar belangrijk is

Waarom tuinonderhoud in het najaar belangrijk is

Terwijl de bladeren langzaam hun herfstkleuren aannemen, is het najaar de perfecte tijd om uw tuin voor te bereiden op de komende winter en het voorjaar. We leggen u graag uit wat er nodig is voor tuinonderhoud in de herfst. Komt u er na onze blog toch niet helemaal uit? Overweeg dan om onze hoveniers in te schakelen.

Waarom tuinonderhoud in de herfst?

In de herfst legt u de basis voor een mooie tuin in de volgende zomer. En wat mooi is, wilt u tenslotte mooi houden. Door tuinonderhoud in het najaar te doen zorgt u ervoor dat de tuin sterker wordt en beter bestand is tegen de weersinvloeden. Daarnaast voorkomt periodiek onderhoud schimmels en andere ziekten in de tuin.

Hoe vaak is onderhoud in de tuin nodig in het najaar?

Hoe vaak u tuinonderhoud moet uitvoeren in het najaar hangt af van verschillende factoren, waaronder:
1. De grootte van uw tuin;
2. De specifieke type planten en bomen dat u in de tuin heeft staan;
3.  Weersomstandigheden.
Wilt u de tuin mooi houden? Dan verdient deze regelmatig onderhoud. Het is belangrijk om een onderhoudsschema aan te passen aan de specifieke behoeften van uw tuin. Regelmatig onderhoud gedurende het najaar zorgt ervoor dat uw tuin gezond blijft en goed voorbereid is op de winter.

tuinonderhoud najaar

Uw partner in in groen, grond en infra!

  • Flexibele dienstverlening

  • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

  • Professioneel resultaat

  • Aantrekkelijk tarief

  • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Welke tuinklussen moeten er uitgevoerd worden in het najaar?

U wilt dat uw tuin er in het najaar verzorgd bij blijft liggen en in het voorjaar nog steeds in optimale conditie verkeerd. Daarom is het belangrijk om een goede basis te leggen. Het is in ieder geval belangrijk om onderstaande klussen te doen in het najaar:

Snoeien en onderhouden van bomen, struiken en planten;
Gazononderhoud;
Bladeren verwijderen;
De bodem verbeteren;
Plantjes planten (Het najaar is de beste tijd!);
Inspecteren en repareren van verharding zoals paden en opritten. Dit voorkomt beschadiging door vorst en bevriezing;
Bescherm gevoelige planen;
Controleer de afwatering.

Het onderhoud van bomen in het najaar

In de herfst kan het nog weleens stormen en daarom is het extra belangrijk om bomen goed te onderhouden in het najaar. U kunt dode en afgebroken takken verwijderen, laaghangende takken snoeien of de boom inkorten. Het najaar is de ideale periode om de beuk, walnotenboom, berk, esdoorn, tulpenboom en kastanjeboom te snoeien. Oktober en november zijn hiervoor de perfecte periode. Elke boom heeft zijn eigen manier van snoeien, dus houd hier rekening mee. Kijk goed naar wat de boom nodig heeft.

tuinonderhoud najaar

Tuinonderhoud najaar laten doen door Allgroen

Als u geen tijd, kennis of middelen heeft om het najaarsonderhoud zelf uit te voeren, overweeg dan om een professioneel hoveniersbedrijf zoals Allgroen B.V. in te schakelen. Een goede onderhoudsbeurt in de herfst is veelomvattend. Om die reden is het uitvoeren van een najaarsbeurt voor de tuin door een hovenier zeker een aanrader. Ons team van ervaren hoveniers staat klaar om u te helpen bij alle aspecten van tuinonderhoud, zodat uw tuin gezond en mooi blijft gedurende het hele jaar.

Kent u ook onze nieuwe machine al? Vorig jaar hebben we bij onze klanten de bladmulcher geïntroduceerd; en deze is goed bevallen! De bladmulcher zorgt ervoor dat alle gevallen bladeren worden omgezet tot bodembedekking. Duurzaam, want het afval hoeft niet meer worden weggebracht én geeft het groen een rijke voeding tijdens de koude maanden. Lees hier meer over de machine en vraag naar de beschikbaarheid!

Neem contact met ons op als u meer vragen heeft over het onderhoud van de tuin in het najaar of als u onze expertise wilt inschakelen. Samen zorgen we ervoor dat uw tuin optimaal blijft gedijen, zelfs in de koudere maanden.

tuinonderhoud najaar
Alle blogonderwerpen

Gerelateerde berichten:

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en machineverhuur is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

GROEN

Het aanleggen en onderhouden van zowel grootschalig als kleinschalig is een van de belangrijkste bezigheid van Allgroen B.V.

GROND

Van het ontgraven of transporteren van grond tot aan het bestraten van complete wegen.

INFRA

Heeft u een project in de civiele techniek, cultuurtechniek en/ of groot groenvoorziening? Allgroen B.V. verzorgt de gehele aanleg en renovatie van uw project.

MACHINEVERHUUR

Vrachtwagens, shovels, graafmachines, tractors, transportmiddelen en machines t.b.v. grondverzet, boomverzorging en aanleg-, en onderhoudswerkzaamheden.