Over Allgroen`22022-11-18T14:24:25+01:00

Over Allgroen B.V.

Allgroen bv is een professionele speler op het gebied van groen, grond en infrastructurele werken. Vanuit Dordrecht zijn er dagelijks zo’n 45 medewerkers actief voor tal van opdrachtgevers. Wist u dat wij over een modern en uitgebreid machinepark beschikken? Dagelijks werken we met zo’n 50 machines; waaronder diverse vrachtwagens, graafmachines, tractors, shovels en onkruidmachines. Bekijk ook eens onze bedrijfsfilm!

Meer dan 40 jaar ervaring

Op 2 mei 1982 is Pieter Vroom gestart met het toen nog kleinschalige hoveniersbedrijf Allgroen bv. In de hierna volgende jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig professioneel bedrijf op het gebied van groen-, grond- en infrawerken. Inmiddels bestaat het bedrijf al meer dan 40 jaar. En zijn we actief in heel Zuid-Holland, van Schiedam tot aan Dordrecht. Heeft u een project beschikbaar? Wij kunnen u veel werk besparen en uit handen nemen. Bij ons geniet u van een effectieve projectbegeleiding, duidelijke werkomschrijvingen, heldere communicatie en korte communicatie lijnen. Uiteraard kunt u indien gewenst een ontwerp op maat ontvangen. Allgroen bv realiseert uw project aanzienlijk snel. Dat komt doordat wij zeer flexibel te werk gaan. Ervaar de voordelen voor uzelf!

mei 1982
Oprichting hoveniersbedrijf

Start hoveniersbedrijf door Pieter Vroom, na vervullen dienstplicht, op 24-jarige leeftijd in mei 1982.

augustus 1982
Eerste opdracht

De eerste opdracht voor Allgroen B.V. is gegeven door Ben van Duinen, toenmalig opzichter van de Gemeente Dordrecht. Dit was voor het schoonmaken van een dicht gegroeide waterpartij in de nieuwe wijk Stadspolders. Door deze opdracht groeide Allgroen al meteen van een eenmansbedrijf naar een bedrijf met een aantal werknemers

oktober 1988
Pand aan de Sikkelstraat

De nieuwe wijk Stadspolders groeide ondertussen voorspoedig en Sterrenburg III werd afgerond. Hier werden wij in al snel ingezet voor het onderhoud van de bestaande vakken, het maken van boomgaten voor de nieuwe bomen, het aanplanten van bomen en beplanting.

In 1988/1989 hebben wij het huidige pand gebouwd en betrokken, in de loop der jaren is er aangebouwd, verbouwd en zijn er op het buitenterrein diverse opslagmogelijkheden bijgebouwd en is de oppervlakte uitgebreid met het aangrenzende terrein. Op deze locatie zijn de grenzen nu bereikt.

november 1990
Groei in personeel en machines

In de tijd opvolgend werden wij ook binnen de Gemeente Dordrecht aan de collega’s van Groen en Bestrating en andere aannemers geïntroduceerd. Hierdoor nam het aantal opdracht flink toe en werden de werkzaamheden uitgebreid met bomenwerk, aanleg en onderhoud van speelplaatsen, onderhoud watergangen, etc.

Behalve in personeel groeide wij ook in mechanisatie. Wij wilden zoveel mogelijk onafhankelijk zijn van derden en alles in eigen hand houden. Er kwam de eerste tractor met versnipperaar, een minigraver volgde, de eerste vrachtwagen en zo verder.

mei 2022
Allgroen 40 jaar

In 2022 hebben wij ons 40-jarig jubileum gevierd met bestaande klanten, oude bekenden en nog veel andere mensen en kennissen die ons dierbaar zijn!

november 2022
De volgende generatie

De volgende generatie gaat stapsgewijs het stokje over nemen. Floor op de planning en eerst verantwoordelijke, Olivier in de uitvoering en Joris in de werkplaats. Nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen, samen groeien wij door!

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Go to Top