Project omschrijving

Dordrecht viert 800 jaar stadsrechten met 80 bomen!

In 2020 vieren we dat Dordrecht 800 jaar stadsrechten heeft. De afgelopen weken konden mensen uit Dordrecht zich inschrijven voor een speciale jubileum boom. Deze bomen worden ter ere van 800 jaar stadsrechten gratis geplant in allerlei particuliere of openbare tuinen in Dordrecht. Zowel mensen als bedrijven, scholen en instellingen konden zich inschrijven om kans te maken op een gratis boom van de gemeente.

Toekomstbomen versus stadsbomen

Mensen hadden de keuze uit ‘stadsbomen’ en ‘toekomstbomen’. Stadsbomen zijn kleiner van omvang en kunnen dus in kleinere tuinen worden geplant. Toekomstbomen zijn extra bijzondere bomen, met een langere levensduur. De toekomstbomen zullen volledig uitgroeien en ontvangen een speciaal bordje die de bijzonderheid van deze bomen benadrukt. Ook hebben sommige mensen de boom een naam gegeven, die eveneens op het bordje vermeldt zal worden.

Er was keuze uit 10 verschillende stadsbomen soorten en 10 verschillende soorten toekomstbomen.

De bomen trekken allemaal biodiversiteit aan. Van bijen tot vogels en vlinders. Groen is gezond en dat wordt gekoesterd in Dordrecht. Bomen leveren een goede bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving. Ze gaan de uitstoot van C02 tegen, leveren voldoende schaduw, absorberen fijnstof en dempen geluid. Ook zorgen ze voor verkoeling in de zomer en waterberging bij veel regen. Dat maakt ze zeker een goede investering!

Allgroen bv zal zorg dragen voor het succesvol aanplanten van de 80 bomen

In totaal worden er 60 stadsbomen en 20 toekomstbomen geplant. Allgroen bv is gevraagd om alle bomen succesvol te plaatsen ter ere van 800 jaar stadsrechten van Dordrecht. Een hele eer!

Aanstaande maandag –11 november 2019- wordt één van de eerste bomen in Krispijn geplant door Allgroen bv, samen met de wethouder. We kijken alvast uit naar een plezierige dag. En dragen graag een steentje bij aan een groene leefomgeving in en rondom Dordrecht.

Meer lezen over dit onderwerp? Kijk op de website van de Gemeente Dordrecht.