Project Description

Rooien en herplanten Tomatenplein Zwijndrecht

Op het Tomatenplein in Zwijndrecht is Allgroen bv bezig met het rooien van de beplanting. We moeten voorzichtig zijn met het rooien, aangezien er in de hoek een Japanse Duizendknoop is gezien. Om deze hardnekkig onkruidplant te bestrijden is er gekozen voor de uitgraaf methode. Allgroen bv biedt opdrachtgevers ook andere manieren aan van bestrijding van invasieve onkruidsoorten. Bij dit project is het uitgraven en zeven van de grond een geschikte oplossing.

De renovatie van het plant vak is opgesteld om meer fijn stof uit de lucht te filteren. Het wordt dus een functioneel én ook nog eens visueel aantrekkelijk plantenvak.

Het verwijderen van De Japanse Duizendknoop

Om De Japanse Duizendknoop op een effectieve manier weg te halen, wordt de plant als eerste gerooid. Hierna gaan we met een speciale kraan met een trommelzeef de grond zorgvuldig zeven. De kraan hebben wij ingehuurd van een partnerbedrijf. Na het zeven moet de grond op dezelfde plaats weer worden hergebruikt. Dit om bestuiving van het onkruid te voorkomen. Het groenafval, welke bestaat uit de begroeiing en wortels van De Japanse Duizendknoop, is door Allgroen bv apart aangeboden aan de vuilstort en wordt daarbij ook apart vernietigd.

Herinrichten plan vak

De rest van het plant vak wordt ook leeggehaald en de oude beplanting wordt daarbij afgevoerd. Het hele plantvak is door ons gerooid. Na het rooien wordt de grond aangevuld en opnieuw geëgaliseerd. Er komen nieuwe schermen die kris kras in het plant vak worden geplaatst. Dit zijn schermen met hardhouten palen met betongaas. Tegen het betongaas zal de Lonicera Green Junkie groeien.

In de rest van de tuin komt de plantsoort ‘Hypericum Dummeri’ (Peter Dummer). Deze plant is winterhard en bestaat uit blauwgroen bladeren. De bloemen zijn geel en hij groeit goed in een droge bodem. Tot slot worden de planten ‘Pinus Mugo’ en ‘Buddleja Davidii’ (Black Knight) geplant.

Na de realisatie van de nieuwe beplanting heeft Allgroen bv maar liefst één jaar nazorg. We zullen dus regelmatig terugkeren om tuinonderhoud uit te voeren en het gebied te verzorgen.