Regenwater opvangen en hergebruiken

Regenwater opvangen en hergebruiken kan op vele verschillende manieren. Vandaag de dag gaan steeds meer mensen kijken naar duurzame oplossingen voor watergebruik binnen- én buitenshuis. Er zijn verschillende mogelijkheden. Van een kleine regenton tot een grotere ondergrondse regentank.

Allgroen B.V. kan u helpen met het opvangen van het hemelwater en geeft u tips over de manieren van hergebruik. Lees snel verder om meer te weten te komen over de voordelen van regenwater opslag systemen.

Waarom regenwater opvangen en hergebruiken?

Het opvangen en hergebruiken van regenwater biedt u als particuliere eigenaar, instelling of organisatie enkele voordelen. Als eerste is het een duurzame keuze omdat u bijdraagt aan de besparing van het water, wat beter is voor het milieu. Ten tweede bespaart u op uw waterrekening omdat u zelf opgevangen hemelwater gebruikt. Tot slot is het gebruik van regenwater beter voor uw beplanting omdat hier van nature geen kalk in zit!

Allgroen B.V. biedt slimme oplossingen voor regenwater opvangen onder de grond. Goed om te benoemen is dat we daarbij ook handige filterpakketten en pomppakketten aanbieden aan om het water goed te begeleiden en te filteren. Geheel ontzorgt van A tot Z. Voorkom wateroverlast! Vraag gratis meer informatie aan.

Contact opnemen

Hoe regenwater opvangen en hergebruiken?

Het water dat wordt opgevangen in de tuin kan voor meer doeleinden gebruikt worden dan dat u misschien in eerste instantie dacht. Een van de bekendste oplossingen is voor het sproeien van uw(bedrijfs)tuin of groenplantsoen. Maar wist u dat u ook uw toilet kan laten doorspoelen met behulp van regenwater? En dat ook de wasmachine hierop aangesloten kan worden? Dankzij een speciaal filtersysteem wordt het hemelwater zo gefilterd dat het voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Samengevat een duurzame oplossing voor binnen- en buitenshuis!

Met een speciale watertank, filter en een pompsysteem zorgen we ervoor dat het opgevangen regenwater wordt gekoppeld aan uw leidingwerk. U kunt in dit proces zelf kiezen of u regenwater of leidingwater wilt gebruiken, door deze met een kraantje open of dicht de draaien. Goed om te benoemen is dat Allgroen B.V. niet alleen verstand heeft van groen, maar ook van infrastructuur. Dit houdt in dat we naast de aanleg van het wateropvangsysteem ook uw leidingen kunnen aanleggen. Uw project volledig door 1 partij ontzorgt; dat is wel zo fijn.

Investeren in duurzame oplossingen

U heeft eerder al kunnen lezen dat het laten plaatsen van een ondergrondse wateropvang tuin goed is voor uw portemonnee en het milieu. Wist u ook dat we andere duurzame oplossingen aanbieden om wateroverlast tegen te gaan? Denk hierbij aan het verwerken van drainagesystemen, watergootjes en wadi’s. Vraag naar de mogelijkheden.

Bij Allgroen B.V. vinden we het belangrijk om bij te dragen aan duurzame oplossingen binnen de groensector. In ons werk houden we graag rekening met mens, dier en milieu. Tijdens onze projecten kijken we bijvoorbeeld naar het hergebruiken van materialen, milieuvriendelijke manieren voor onkruidbestrijding en kiezen we waar mogelijk voor duurzame materialen. Tot slot houden we bij ieder project rekening met de uitstoot en geluidsoverlast van ons machinepark.

Stel uw vragen aan ons!

Allgroen B.V. helpt u graag bij het verwerken van een regenwatersysteem en het hergebruiken van het opgevangen hemelwater! Neem direct contact met ons op en vraag gratis meer informatie aan over onze dienstverlening. Bekijk ook ons portfolio om meer te lezen over onze huidige projecten. Wij hopen snel met u in contact te komen!

Alle nieuwsberichten

Alles over onze werkzaamheden

Wij hebben alle informatie over ons bedrijf en werkzaamheden gebundeld in één fijn overzicht. Vraag nu gratis onze handige brochure aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brochure Allgroen bv

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

  • lead reducer

Inzet Leafreducer Allgroen B.V in Breda

10 november, 2022 | 11:06|

  • leafreducer

Nieuwe machine: GKB Leafreducer

14 oktober, 2022 | 08:48|

Bekijk onze uitgebreide dienstverlening!
Go to Top