groene wijk

Leven in een groene wijk maakt gezond!

Uit recentelijk onderzoek van het VU Medisch Centrum uit 2015 blijkt dat een groene wijk de gezondheid van bewoners stimuleert. Maar liefst 19 studies wijzen erop dat o.a. nervositeit en somberheid afnemen, naarmate het aandeel groen in een woonwijk hoog is. Tevens verlaagt de aanwezigheid van groen in een woonwijk de sterftekans.

‘Inwoners voelen zich lichamelijk en mentaal sterker wanneer zij in de buurt wonen van parkjes, bos of groenstroken’

Groen stimuleert vooral lage sociale-economische inwoners

Groene woonwijken blijkt vooral een positief effect te hebben op mensen met een lagere sociale- en economische status. Dit komt doordat mensen met een hogere status meer financiële mogelijkheden hebben om zich te kunnen ontspannen.

Steeds meer onderzoek naar het verband tussen ‘groen en gezondheid’

De afgelopen tien jaar groeide het aantal onderzoeken naar de relatie tussen groen en gezondheid explosief. ‘Er komt steeds meer bewijs dat mensen baat hebben bij een groene leefomgeving’, benadrukken de onderzoekers. ‘Eén enkele studie geeft richting, maar een heleboel studies bij elkaar vormen pas een stevige wetenschappelijke basis.’

Groen dak stimuleert de concentratie

Uit onderzoek van de Universiteit van Melbourne blijkt dat ook groene daken een positief effect hebben op mensen. Voornamelijk de menselijke concentratieboog heeft hier profijt van. Dit hebben de onderzoekers getoetst onder een groep van 150 studenten die via een experimentele setting zich moesten concentreren op een groen dak of op een betonnen dak. Opmerkelijk was dat de mensen die zich mochten concentreren op een groen dak uitzonderlijk beter presteerden. Zo maakte zij minder fouten en waren meer geconcentreerd dan proefpersonen die het betonnen dak hadden bekeken.

‘We wisten al dat groene daken goed zijn voor het milieu, maar nu kunnen we ook zeggen dat ze goed zijn voor de concentratie.’

Er is een reden waarom je uit het raam kijkt op zoek naar groen: het kan je namelijk helpen om je te concentreren op je werk en gedurende de werkdag goed te blijven presteren. De onderzoekers willen nu gaan testen of mensen ook behulpzamer en creatiever worden van een groene werkomgeving.

Groene wijk – De mogelijkheden voor u

Allgroen voorziet u in elke groenvoorziening; groot of klein! En zorgt voor een groene wijk in uw omgeving.

Lees meer over de mogelijkheden voor groenvoorziening.

Meer weten over het onderhoud of de aanleg van groene daken? Allgroen voert regelmatig aanleg of onderhoud werkzaamheden uit op daken. Hiervoor werken wij samen met diverse gespecialiseerde bedrijven.

Bel voor de mogelijkheden met één van onze medewerkers op: 078 61 62 837 of mail naar info@allgroenbv.nl.

Alles over onze werkzaamheden

Wij hebben alle informatie over ons bedrijf en werkzaamheden gebundeld in één fijn overzicht. Vraag nu gratis onze handige brochure aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brochure Allgroen bv

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

Cursus Beeldbestekken voor de leefomgeving

31 januari, 2024 | 11:52|

  • afvalbakken dordrecht stolk fotografie

Allgroen B.V. monteert statiegeldbeugels aan afvalbakken

24 juli, 2023 | 10:32|

  • inspecteur speelplaats

Cursus Inspecteur Spelen Basis

10 maart, 2023 | 09:43|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant