Ook de tuinbranche strijdt voor een verbod op (chemische) bestrijdingsmiddelen voor particulieren

Uit diverse onderzoeken van het RIVM blijkt dat het particulier gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen (o.a. waar de stof glyfosaat in zit), is toegenomen. Diverse onkruidbestrijdingsmiddelen met glyfosaat zijn nog altijd te koop in diverse tuincentra en bij leveranciers.

Voor professionele gebruikers waaronder groenvoorzieningsbedrijven en hoveniers geldt sinds 2016 een totaalverbod op chemische bestrijdingsmiddelen, met de werkende chemische stof glyfosaat.

Ook bij Allgroen bv werken wij sinds 2016 niet meer met chemische bestrijdingsmiddelen om op grote schaal onkruid te behandelen.

Tuinbranche pleit voor algeheel verbod

Inmiddels wil ook de Tuinbranche dat er een algeheel verbod komt voor particulieren om de omslag naar een duurzame buitenruimte te vergroten én te vereenvoudigen. Met de informatiemaatregel in de branche moet de verkoop van glyfosaat voor 2022 naar nul worden teruggebracht.

De informatieplicht die de meeste bedrijven uit de Tuinbranche volgen heeft ook betrekking op andere milieuonvriendelijke onkruidbestrijdingsmiddelen, zoals het gebruik van eigen huis, – tuin en keukenmiddelen tegen onkruid en/of groene aanslag. Zo zetten zij zich ook actief in om de hele branche duurzamer te maken voor mens, dier & milieu.

Milieuorganisatie Natuur & Milieu is betrokken bij de afspraken tussen tuinretailers en hun toeleveranciers. Zij monitort de voortgang van de afspraken en neemt zitting in de onafhankelijke deskundigencommissie.

Onkruid op een duurzame verwijderen in uw tuin of terrein

Er zijn veel manieren waarop u onkruid kunt verwijderen of voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld groene bodembedekkers in open gebieden, zodat jonge scheuten geen kans maken. Ook grind, cacaodoppen, boomschors of keien werken.

Een worteldoek bij terugkerend onkruidsoorten sluit de bodem af van zonlicht, waardoor er eigenlijk niets meer kan groeien. Gebruik bij hardnekkig onkruid dan ook altijd een worteldoek.

Allgroen bv werkt met speciale hete-lucht en heet-watermachines om het onkruid op uw perceel te verwijderen. Ook het handmatig verwijderen van onkruid komt nog altijd voor. Daarnaast hebben wij beschikking tot borstelmachines en maaimachines om ook uw taluds en openbare wegen te behandelen.

Ontdek meer over het duurzaam verwijderen van onkruid op onze website. Of kom voor vragen over de informatie van dit blogbericht persoonlijk met ons in contact door te mailen naar info@allgroenbv.nl.

Bronvermelding: de informatie uit dit nieuwsbericht is verkregen van de website: hortipoint.nl.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant