leefomgeving

Hoe houdt u de leefomgeving koel? 3 Tips!

Nu de leefomgeving in Nederland steeds warmer lijkt te worden, moeten we nadenken over de impact ervan op ons welzijn.

Wij geven u 4 tips die u eenvoudig doorvoert in uw eigen leefomgeving. Of dat nu op uw werk is of in en rondom het huis. Zo bent u in de komende jaren beter bestand tegen hittegolven, die in ons land steeds vaker voorkomen.

1. Meer groen en minder bestrating

Bestrating in en rondom uw kantoor, gebouw of woning wordt in de zomermaanden erg warm. Door de tegels te vervangen met gras, verkoelt u de buitenruimte al een stuk sneller. Niet alleen is het goed voor de afwatering en het bodemleven, maar ook dieren zijn er heel blij mee.

Door een aantal tegels weg te halen en hiervoor in de plaatst een boom te plaatsen, heeft u al snel een natuurlijk bladerdak. Dat houdt de zon buiten én zorgt bovendien voor verkoeling. Door bijvoorbeeld te letten op de standplaats van de boom én de stand van de zon, kunt u veel meer dan alleen de tuin verkoelen. Zo verkoelt het bladerdak ook het huis, bijgebouw, garage of schuur. Dit idee werkt natuurlijk ook heel goed voor bedrijven en utiliteitsgebouwen.

2. Zorg voor groene gevelbekleding

Naast het zuiveren van de lucht en het koel houden van de ruimte, levert groene gevelbekleding nog meer voordelen op. Zo werkt het feitelijk als geluidsbarrière om uw pand heen. Groene begroeiing absorbeert het geluid en zorgt daarbij voor meer omgevingsrust. Daardoor is het een zeer goede optie voor bedrijven in stedelijke gebieden.

Vanzelfsprekend verkoelt u de binnenruimte met groene gevelbekleding. Vooral als u kampt met een warm huis of gebouw. Ondanks wat sommige mensen denken, richt groene begroeiing op goede muren geen schade aan. Natuurlijk moet u de klimop of klimplanten wel goed onderhouden. Zorg er tevens voor dat regenpijpen en dakgoten vrij blijven van begroeiing.

Doordat de groene verticale tuin, -ofwel groene gevels- zo’n klein oppervlakte nodig hebben, valt er veel winst te behalen. Sommige groene gevelbekleding kan zowel buiten als binnen worden geplaatst, helemaal afhankelijk van uw wensen.

3. Een groen dak

Een groen dak heeft natuurlijk volop voordelen. Niet alleen houdt het de binnenruimte heerlijk koel, maar het is bovendien een bron van voeding voor vogels en insecten. Tevens zuivert de combinatie van groene planten de CO2-uitstoot, waardoor een groen dak extra goed is voor het milieu. Een groen dak wordt vaak geplaatst op zakelijke gebouwen, flats, verzamelgebouwen, garages en woonhuizen. Het levert u zelfs een flinke energiebesparing op.

Meer tips over de leefomgeving

Meer tips over hoe u de leefomgeving in en rondom uw woning koel houdt? Houd onze website dan goed in de gaten en volg ons ook op LinkedIn.

Ontdek hier meer informatie over onze dienstverlening.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant