WATEROPSLAG & AFWATERING

Om de gevolgen van het klimaat op te vangen, investeren steeds meer opdrachtgevers in wateropslag en goede afwatering. Daarmee voorkomt u wateroverlast na hevige regenbuien op uw terrein of in de tuin. Het water vloeit namelijk snel af in de bodem of een nabijgelegen waterpartij. Ook is het opslaan van gratis regenwater een slimme investering waarmee u hergebruik in en rondom uw woning of kantoor stimuleert en tegelijkertijd ook nog geld bespaard.

Regenwaterbuffersysteem

Een regenwaterbuffersysteem is speciaal ontwikkeld om regenwater op te vangen zodat u (of de natuurlijk) dit later kunt hergebruiken. De systemen komen voor variaties boven- en ondergronds en bevatten onderdelen als een waterfilter, pomp en leidingen of zijn onderdeel van de natuur. Hieronder lichtten we verschillende typen systemen toe!

Sedum

Tegenwoordig zien we het op veel schuurdaken: Sedum.  Sedumbladeren houden water vast. Hierdoor verdampt het water geleidijk in plaats van dat het direct weg loopt. Een zeer doeltreffende en duurzame manier van water afvoeren!

Wadi

Een wadi is bedoeld als tijdelijke opslag van hemelwater. Een wadi wordt aangelegd als lagere kuil in de tuin of grasveld. Het voordeel hiervan is dat het overtollige regenwater even wordt vastgehouden en langzaamaan door de grond kan worden opgenomen. Goed om te benoemen is dat het onderhoud van de wadi erg simpel is, omdat er alleen gemaaid hoeft te worden!

Sedum drainage
afwatering

Wat zijn de voordelen van een regenwateropvangsysteem?

Een regenwatersysteem biedt u als particuliere eigenaar, instelling of organisatie de volgende voordelen:

  • U draagt effectief bij aan het verminderen van de wateroverlast in de omgeving;
  • Uw waterfactuur daalt aanzienlijk met in de meest gunstige gevallen zelfs met zo’n 50%;
  • U verkleint uw ecologische voetafdruk wanneer u investeert in duurzame oplossingen in en rondom uw woning of bedrijf;
  • In regenwater zit minder kalk, wat beter is voor de levensduur van uw machines en/of leidingen;
  • Geniet van een slim en duurzaam systeem voor het opvangen, filteren en pompen van gratis regenwater!

Regenwatertank boven- en ondergronds

Steeds meer opdrachtgevers focussen zich op duurzaam werken- en leven. Dat maakt Allgroen B.V. nu een stuk eenvoudiger door u ook verder te helpen met wateropslag en regenwatersystemen.

Dat doen we door slim om te gaan met regenwater, dat gratis uit de lucht valt. De speciale (kunststof) opslagtanks van 1500, 3000, 5000 of 7500 liter worden ingegraven bij uw woning of kantoorruimte en vervolgens aangesloten op het waterleidingsysteem. Daarbij leveren wij ook handige filterpakketten en pomppakketten aan om het water goed te begeleiden en te filteren. Denk bij kleinere tuinen ook eens aan een regenton!

Gebruik het water bijvoorbeeld om uw wc’s door te spoelen, uw auto mee te wassen, uw tuin te sproeien of voor de wasmachine. Wij zijn steeds vaker op zoek naar duurzame, lange termijn oplossingen, waarmee uw woon- en werkcomfort aanzienlijk wordt verbeterd.

ondergrondse watertank
regenton in de tuin

Afwatering

Afwatering in de tuin is een belangrijk aspect om ervoor te zorgen dat overtollig water op een effectieve en efficiënte manier wordt afgevoerd. Dit is vooral belangrijk om wateroverlast, erosie en schade aan planten en structuren te voorkomen.

Drainage

Drainagebox

Drainageboxen zien we vaak terug bij bijvoorbeeld parkeerplaatsen, aan de rand van het gazon of bij een oprit van een bedrijventerrein. Het zorgt ervoor dat het water makkelijk wegloopt op plaatsen waar het moeilijker in de grond kan zakken.

Drainage in de tuin

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanleggen van drainage in de tuin. Zo voorkom je natte plekken bij hevige regenval met wateroverlast als gevolg.

drainagebox

Investeren in duurzame oplossingen

Investeren in wateropslag is een ecologische investering met een gunstig financieel perspectief. Bij verschillende gemeentes in de provincie Zuid-Holland worden subsidieregelingen aangeboden, die investeringen in duurzame wateroplossingen erg aantrekkelijk maken. Kijk voor alle actuele informatie over subsidiemaatregelen vooral op de website van uw gemeente.

Wilt u ook meer te weten komen over het plaatsen van een compleet duurzaam regenwatersysteem of een watertank met pomp? Bij uw woning, schoolgebouw, zorginstelling of kantoor? Allgroen bv voorziet u graag in een persoonlijk advies voor het opslaan en hergebruik van regenwater.

Kom vandaag nog met ons in contact via de website.

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Wilt u een project of dienst laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.
Zo weet u precies waar u aan toe bent.