Tijdlijn2024-05-08T11:19:13+02:00

Historie en de toekomst!

Allgroen B.V. is al meer dan 40 jaar hét bedrijf in de groen, grond, constructies en infrasector. Neem een kijkje door onze tijdlijn!
Wilt u alle foto’s bekijken van de afgelopen 40 jaar? Klik hier.

mei 1982
Oprichting hoveniersbedrijf

Start hoveniersbedrijf door Pieter Vroom, na vervullen dienstplicht, op 24-jarige leeftijd in mei 1982.

augustus 1982
Eerste opdracht

De eerste opdracht van de Gemeente Dordrecht voor Allgroen B.V. betrof het schoonmaken van een dicht gegroeide waterpartij in de nieuwe wijk Stadspolders. Mede door deze opdracht groeide Allgroen al snel van een eenmansbedrijf naar een bedrijf met een aantal werknemers.

oktober 1988
Pand aan de Sikkelstraat

De wijk Stadspolders groeide ondertussen voorspoedig en het laatste deel van Sterrenburg, Sterrenburg III, werd afgerond. Hier werden wij ingezet voor het onderhoud van de bestaande vakken, het maken van boomgaten voor de nieuwe bomen, het aanplanten van bomen en beplanting.

In 1988/1989 hebben wij het huidige pand gebouwd en betrokken, in de loop der jaren is er aangebouwd, verbouwd en zijn er op het buitenterrein diverse opslagmogelijkheden bijgebouwd en is de oppervlakte uitgebreid met het aangrenzende terrein. Op deze locatie zijn de grenzen nu bereikt.

november 1990
Groei in personeel en machines

Na deze eerste opdrachten werden wij binnen de gemeente ook bij andere collega’s van de afdelingen Plantsoenen en Bestrating en voor de gemeente werkzame aannemers geïntroduceerd. Hierdoor nam het aantal opdrachten flink toe en werden de werkzaamheden uitgebreid met bomenwerk, aanleg en onderhoud van speelplaatsen, onderhoud watergangen, etc.

Behalve in personeel groeiden wij ook in mechanisatie. Wij wilden zoveel mogelijk onafhankelijk zijn van derden en alles liefst in eigen hand houden. Er kwam de eerste tractor met versnipperaar, een minigraver en zo verder.

mei 1996
Succesvolle samenwerking

In Dordrecht waren wij één van de eersten die de samenwerking zocht met de Sociale Werkplaats, wij kozen ervoor niet tegen deze toen nog DSW, nu Drechtwerk,  te strijden, maar juist de samenwerking aan te gaan. Er ontstond een prettige samenwerking met hun leidinggevenden, onder wie Kees Spaan, onze huidige bedrijfsleider. Waarbij zij veel eenvoudig handwerk konden verrichten en wij de meer specialistische en gemechaniseerde werkzaamheden konden uitvoeren.

mei 2002
Allgroen B.V. 20 jaar bestaan

Foto aangeboden door het personeel van Allgroen B.V. voor het 20-jarig bestaan

mei 2022
Allgroen 40 jaar

In 2022 hebben wij ons 40-jarig jubileum gevierd met bestaande klanten, oude bekenden en nog veel andere mensen en kennissen die ons dierbaar zijn!

november 2022
De volgende generatie

De volgende generatie neemt het stokje over.

Floor op de planning en eerst verantwoordelijke, Olivier in de uitvoering en Joris in de werkplaats. Nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen, samen groeien wij door!

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Wilt u een project of dienst laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.
Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Ga naar de bovenkant