Overkappingen

Een overkapping kan meerdere toepassingen dienen. Natuurlijk in de tuin om onder te kunnen zitten, maar ook om fietsen beschut weg te zetten, als speelhoek of juist als carport voor de auto. De constructie beschermt tegen de verschillende weersomstandigheden!

Toepassingen overkapping

Zoals hierboven benoemd zijn er verschillende typen overkappingen. We gaan er graag iets dieper op in, zodat u een beter beeld heeft van wat de mogelijkheden zijn.

  1. Overkapping van het terras. De overkapping wordt geplaatst boven de patio of het terras, zodat u ook bij slechter weer en felle zon buiten kunt genieten. De terrasoverkapping (ook wel tuinoverkapping) biedt een schaduwrijke plek. De overkapping kan tegen de muur worden geïnstalleerd, maar ook vrijstaand. In de meeste gevallen wordt de overkapping geplaatst in een hoek aansluitend aan de schutting zodat er een extra beschutting is.
  1. Carport. De overkapping biedt als bescherming voor de auto, motor, fiets of andere voertuigen. Het beschermt tegen weersinvloeden, maar ook tegen bijvoorbeeld vogelpoep of plakkerige lagen die bomen afscheiden
  2. Overkapping als serre. In het geval dat de overkapping aan het huis wordt geplaatst, en dicht is gemaakt met een glazen wand en dak, wordt het een serre genoemd. Ook wel een uitbouw aan het huis! Soms kunnen de glazen panelen open door ze uit te schuiven. Het is snel aangenaam in de serre, omdat het licht door de glazen wanden de oppervlakte snel kan opwarmen.

Materiaal overkapping

Overkappingen komen in verschillende vormen en maten voor. Dit komt doordat de constructies gemaakt kunnen worden van verschillende materialen. Vanzelfsprekend hangt de keuze van het materiaal af van de gewenste stijl en het beschikbare budget. Bij de materiaalkeuze kunt u denken aan hout, aluminium, kunststof en natuurlijk glas. U kunt ook kiezen voor een groendak, door bijvoorbeeld Sedum aan tebrengen op het dak. Voor waterberging / geleidelijke afvoer van hemelwater en verkoeling in de zomer.

overkapping bedrijventerrein
overkapping sedum

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Wilt u een project of dienst laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.
Zo weet u precies waar u aan toe bent.