Dé partner voor een duurzame groene buitenruimte

Groene beplanting oogt niet alleen heel mooi, maar zuivert de lucht én maakt ons gezonder. Wij bij Allgroen bv snappen als geen ander dat het investeren in een groene stedelijke omgeving altijd een goed idee is. Bij de aanleg van groen is het gezond houden van de grondlaag essentieel om ook de gevolgen van het veranderende klimaat op te vangen. Allgroen bv heeft duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Door zo bewust mogelijk om te gaan met de wereld wil Allgroen bv uw partner zijn in de realisatie en het beheer van de duurzame groene buitenruimte!

Gevolgen voor mens & milieu

Bij het uitvoeren van de bedrijfsprocessen wordt continue stil gestaan welke gevolgen er zijn voor de mensen, opdrachtgevers en het milieu. Met name bij het aanschaffen van nieuwe materialen en machines wordt er geïnvesteerd in duurzame artikelen zoals elektrische gereedschap, minder CO2 uitstoot, lawaai en stankvermindering. Daarnaast worden de machines periodiek gekeurd.

GTL-Fuel

Al onze machines, vrachtwagens en auto’s, rijden sinds kort op de milieuvriendelijke brandstof GTL-Fuel. GTL Fuel staat voor Gas-To-Liquids, een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas. Door gebruik te maken van deze minder milieubelastende brandstof dragen wij bij aan de vermindering van plaatselijke emissies. Dankzij de biologische afbreekbare brandstof dragen wij bij aan een betere luchtkwaliteit.

Zonnepanelen

We dragen op verschillende manieren bij aan duurzaamheid. Ook met betrekking tot het gebruiken en opwekken van duurzame energie! Op onze schuur hebben we dan ook meer dan 100 zonnepanelen laten plaatsen. We gebruiken de energie die we opwekken met onze zonnepanelen voor het opladen van onze elektrische wieldumper, autolaadkraan, elektrische auto en algemeen voor kantoor en werkplaats.

Zonnepanelen

Elektrisch!

In de afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het vervangen van verschillende niet-duurzame elementen binnen ons bedrijf. Als eerste hebben we de hybride autolaadkraan geïntroduceerd. Daarover leest u meer in ons nieuwsbericht. Klik hier. Maar ook hebben wij op dit moment een elektrische wieldumper in ons verhuurassortiment. Vervolgens hebben we verschillend elektrisch handgereedschap ingezet om onze hoveniers op een duurzame wijze hun werk te laten uitvoeren. Meer daarover leest u hier. Tot slot rijdt één van onze uitvoerders sinds kort in een 100% elektrische bedrijfswagen. Alle machines worden opgeladen door onze zonnepanelen!

Elektrisch!

In de afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het vervangen van verschillende niet-duurzame elementen binnen ons bedrijf. Als eerste hebben we de hybride autolaadkraan geïntroduceerd. Daarover leest u meer in ons nieuwsbericht. Klik hier. Vervolgens hebben we verschillend elektrisch handgereedschap ingezet om onze hoveniers op een duurzame wijze hun werk te laten uitvoeren. Meer daarover leest u hier. Tot slot rijdt één van onze uitvoerders sinds kort in een 100% elektrische bedrijfswagen. Alle machines worden opgeladen door onze zonnepanelen!

Emissieklasse 6

Dagelijks gaan onze hoveniers op pad met hun bussen om de werkzaamheden bij onze klanten uit te voeren. Vanzelfsprekend wil Allgroen B.V. bijdragen aan een schoon wagenpark! Sinds januari 2019 zijn wij gestart met het vervangen van onze voertuigen. De nieuwe bussen hebben dan ook het Euro 6-label. Ook wel: Emissieklasse 6. Deze emissieklasse is het schoont in zijn schaal. Dit geeft aan dat onze voertuigen de minst schadelijke stoffen uitstoot in vergelijking met voertuigen uit lagere schalen. Goed om te benoemen is dat we AdBlue® gebruiken om onze bussen schoner te laten rijden.

duurzaamheid allgroen (1)

Partnership met Stichting Steenbreek voor meer groen!

Per 01 september 2020 is Allgroen bv aangesloten bij Stichting Steenbreek. Daarmee zetten we ons actief in om meer leefomgevingen in Zuid-Holland te vergroenen. Daarnaast bieden wij verschillende afwateringsoplossingen aan om ook de buitenruimte klimaatbestendig te maken.

Meer weten over de samenwerking met Stichting Steenbreek? Lees verder in dit nieuwsbericht of kijk op de website van Stichting Steenbreek.

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Wilt u een project of dienst laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.
Zo weet u precies waar u aan toe bent.