Keerwanden

Om grond of ander materiaal goed op zijn plek te houden wordt vaak een keerwand (of keermuur) geplaatst. Door het duurzame & sterke beton waar de keerwand van gemaakt is, kan het goed tegen de horizontale druk die de achterliggende grond met zich mee brengt. Daarnaast biedt het stabiliteit aan de constructie. Door het L vormige ontwerp van de keerwand is het mogelijk om grote en kleine hoogte verschillen op te vangen. De aangevulde grond op de voet van het L element houd de keer wand op zijn plek. Goed om te benoemen is dat de keerwand rechthoekig of gebogen kan zijn; dit hangt af van het gewenste ontwerp en het project.

Wij denken graag met u mee om te kunnen voldoen aan de eisen van uw project.

Grond- en water kering

Vaak worden keerwanden gebruikt om het hoogteverschil op verschillende terreinen te overbruggen. Ook word het toegepast om uitspoelen van grond langs slootkanten te voorkomen. Keerwanden kunnen ook worden voorzien van een afvoersysteem (drain) om de waterdruk op de wand te verminderen.

onderhoud openbare ruimte
onderhoud openbare ruimte

Infrastructuur

De betonnen keerwand is ook voor projecten in de infrastructuur geschikt. Waarom? De keerwand biedt stabiliteit bij de aanleg van verhoogde terrassen, een zitkuil en bijvoorbeeld een inrit naar een (parkeer)garage. Keerwanden worden ook vaak toegepast op plekken waar een natuurlijk talud niet mogelijk is.

Opslagplaats

Niet alleen kan de keerwand gebruikt worden om hoogteverschil op te vangen, ook dient het in sommige gevallen als opslagplaats. Het materiaal wordt door de keerwand op zijn plek gehouden, beschermd en tegelijkertijd georganiseerd! De ruimte kan door de keerwand in verschillende compartimenten verdeeld worden. Zo wordt het terrein efficiënt benut en georganiseerd. Een voordeel is dat de compartimenten vaak modulair opgebouwd zijn, en dus is het terrein vrij makkelijk opnieuw in te delen in vergelijking met een ‘vaste’ opslagplaats.

onderhoud openbare ruimte
onderhoud openbare ruimte

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Wilt u een project of dienst laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.
Zo weet u precies waar u aan toe bent.