Keerwanden

Om grond of ander materiaal goed op zijn plek te houden wordt vaak een keerwand (of keermuur) geplaatst. Door het duurzame & sterke beton waar de keerwand van gemaakt is, kan het goed tegen de horizontale druk die de achterliggende grond met zich mee brengt. Daarnaast biedt het stabiliteit aan de constructie. Door het L vormige ontwerp van de keerwand is het mogelijk om grote en kleine hoogte verschillen op te vangen. De aangevulde grond op de voet van het L element houd de keer wand op zijn plek. Goed om te benoemen is dat de keerwand rechthoekig of gebogen kan zijn; dit hangt af van het gewenste ontwerp en het project.

Wij denken graag met u mee om te kunnen voldoen aan de eisen van uw project.

Grond- en water kering

Vaak worden keerwanden gebruikt om het hoogteverschil op verschillende terreinen te overbruggen. Ook word het toegepast om uitspoelen van grond langs slootkanten te voorkomen. Keerwanden kunnen ook worden voorzien van een afvoersysteem (drain) om de waterdruk op de wand te verminderen.

De betonnen keerwand is ook voor projecten in de infrastructuur geschikt. Waarom? De keerwand biedt stabiliteit bij de aanleg van verhoogde terrassen, een zitkuil en bijvoorbeeld een inrit naar een (parkeer)garage. Keerwanden worden ook vaak toegepast op plekken waar een natuurlijk talud niet mogelijk is.

onderhoud openbare ruimte
onderhoud openbare ruimte

Lees meer over keerwanden

keerwand in de tuin

Keerwand laten plaatsen in de (bedrijfs)tuin: Creëer structuur en stijl

3 mei 2024, 09:08

Een tuin met hoogteverschillen biedt unieke mogelijkheden, maar kan ook voor praktische uitdagingen zorgen. Een keerwand is de perfecte oplossing om hoogteverschillen op te vangen, uw tuin te structureren en tegelijkertijd een stijlvolle toevoeging te creëren. Lees meer.

groendak scholen

Betonnen keerwanden: een robuuste oplossing voor diverse toepassingen

15 februari 2024, 11:58

Betonnen keerwanden zijn multifunctionele constructies die veel voordelen bieden. Of u nu een niveauverschil in uw tuin wilt creëren, uw bedrijventerrein wil indelen of een oever wilt verstevigen, een (betonnen) keerwand is de perfecte oplossing. Lees verder.

buitenopslag voor bedrijven

Buitenopslag voor bedrijventerreinen: flexibele oplossingen

12 maart 2024, 08:47

Extra opslagruimte nodig voor uw bedrijf op eigen terrein? Buitenopslag biedt een flexibele & kostenefficiënte oplossing voor diverse opslagbehoeften. In dit blogbericht bespreken we de mogelijkheden. Hierbij focussen we ons op de toepassingen, materialen en regelgeving. Lees verder.

Opslagplaats

Niet alleen kan de keerwand gebruikt worden om hoogteverschil op te vangen, ook dient het in sommige gevallen als opslagplaats. Het materiaal wordt door de keerwand op zijn plek gehouden, beschermd en tegelijkertijd georganiseerd! De ruimte kan door de keerwand in verschillende compartimenten verdeeld worden. Zo wordt het terrein efficiënt benut en georganiseerd. Een voordeel is dat de compartimenten vaak modulair opgebouwd zijn, en dus is het terrein vrij makkelijk opnieuw in te delen in vergelijking met een ‘vaste’ opslagplaats.

onderhoud openbare ruimte
onderhoud openbare ruimte

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Wilt u een project of dienst laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.
Zo weet u precies waar u aan toe bent.