Keerwand laten plaatsen in de tuin

Keerwand laten plaatsen in de (bedrijfs)tuin: Creëer structuur en stijl

Een tuin met hoogteverschillen biedt unieke mogelijkheden, maar kan ook voor praktische uitdagingen zorgen. Een keerwand is de perfecte oplossing om hoogteverschillen op te vangen, uw tuin te structureren en tegelijkertijd een stijlvolle toevoeging te creëren. In dit blogbericht bespreken we alles wat u moet weten over het laten plaatsen van een keerwand in uw tuin!

Wat is een keerwand?

Een keerwand is een constructie die wordt gebruikt om een hoogteverschil op te vangen. Keerwanden worden gemaakt van verschillende materialen en kunnen zowel functioneel als decoratief zijn en worden gebruikt. Vaak in combinatie met beplanting of bestrating.
Wilt u projecten bekijken waar we een de slag zijn gegaan met de keerwand? Of andere projecten ontdekken? Bekijk deze hier.

Keerwand laten plaatsen in de tuin

Uw partner in in groen, grond en infra!

  • Flexibele dienstverlening

  • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

  • Professioneel resultaat

  • Aantrekkelijk tarief

  • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Waterkering en grondkering in de tuin

Een keerwand kan worden gebruikt als waterkering. Dit is bijvoorbeeld belangrijk in gebieden waar de grondwaterstand hoog is of waar veel regen valt. Door een waterkering te plaatsen, voorkomt u dat uw tuin overstroomt. Dit zien we soms bij hoogwater, als uw tuin zich bevindt aan de slootkant.

Een keerwand kan ook worden gebruikt als grondkering in de tuin. Dit is belangrijk in gebieden waar de grond los of zanderig is. Hoogteverschil in de tuin kan een leuk effect creëren, maar kan ook soms lastig zijn door de ondergrond. Door een grondkering te plaatsen, voorkomt u dat de grond wegzakt. Dankzij de keerwand behoudt het zijn stevigheid.

Soorten keerwanden voor in de tuin

Er zijn verschillende soorten keerwanden in de tuin beschikbaar. De meest gebruikte materialen voor keerwanden in de tuin zijn:

Keerwand laten plaatsen in de tuin

Beton: Beton is een sterke en duurzame optie en komt daardoor het meest voor bij onze projecten. Het heeft een wat koelere uitstraling.

Hout: Hout is een natuurlijke en warme optie, maar vereist wel meer onderhoud. Het is vanzelfsprekend minder weerbaar dan een betonnen keerwand in de tuin.

Stapelblokken: Stapelblokken zijn een flexibele en voordelige optie, en er zijn verschillende kleuren, maten en vormen beschikbaar.

Steen: Steen is net als beton een klassieke en duurzame optie, maar kan prijzig zijn. Hier adviseren wij u graag over.

Ideeën voor gebruik keerwanden in de tuin:

Keerwanden kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in de tuin. Hierbij een paar ideeën:

  • Creëer verschillende niveaus: Met een keerwand kunt u verschillende niveaus in uw tuin creëren, waardoor u een speelse en dynamische uitstraling krijgt. Vooral in een smalle tuin geeft hoogteverschil optisch meer breedte.
  • Maak een terras of zithoek: Plaats een keerwand rondom een terras of zithoek om een knusse en beschutte ruimte te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zitkuil met een vuurplaats.
  • Ontsluit een hellend stuk grond: Met een keerwand kunt u een hellend stuk grond transformeren in een bruikbare ruimte. Een voorbeeld hiervan is een oprit voor het huis. (foto)
  • Creëer een accentpunt: Een mooie keerwand kan een echte blikvanger zijn in uw tuin. Schilder de keerwand in verschillende kleuren met speciale betonverf.

Zelf een keerwand plaatsen in de tuin?

Het is mogelijk om zelf een keerwand te plaatsen, maar dit is een klus die niet voor iedereen is weggelegd. U moet over de juiste kennis, vaardigheden en gereedschappen beschikken om een keerwand te plaatsen die veilig en stabiel is. Onze collega’s kunnen u voorzien van passend advies en misschien zelfs nieuwe ideeën om het ‘probleem’ op te lossen. Samen met u maken we er iets moois van.

De kosten van een keerwand in de tuin zijn onder andere afhankelijk van het materiaal, de hoeveelheid en waar het geheel geplaatst moet worden. We zullen u hier dus geen prijzen tonen, maar sturen u liever een offerte voor de keerwand in de tuin op maat.

Prijzen van de duurzame en veelzijdige oplossing

Of u nu een praktische oplossing zoekt voor uw bedrijventerrein of uw tuin wilt verfraaien, betonnen keerwanden bieden een duurzame en veelzijdige oplossing. Met de juiste keuze van materialen en vakkundige plaatsing geniet u jarenlang van de voordelen van een betonnen keerwand.

Omdat er ontelbare mogelijkheden zijn qua het ontwero en de bouw van de keerwand kunnen we niet direct een prijs noemen. We geven liever een keerwand offerte op maat. Heeft u vragen over de prijzen? Vraag dan nu een gratis offerte aan van de bouw van een keerwand via de onderstaande knop.

Alle blogonderwerpen

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en machineverhuur is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek al onze diensten