Beschoeiing

In de omgeving van water spelen beschoeiingen een belangrijke rol. Het beschermt namelijk de tuinen, oevers of wegen die vlak bij het water liggen tegen erosie en instorting.

Verschillen beschoeiing en keerwanden

Hoewel de termen “beschoeiing” en “keerwand” soms door elkaar worden gebruikt, zijn er enkele verschillen tussen de constructies. Over het algemeen hebben ze echter dezelfde functie, namelijk het stabiliseren van de grond en het voorkomen van erosie. De belangrijkste verschillen zijn:

Een beschoeiing of damwand is gemaakt van hardhout voor een lange levensduur en kan in het water worden geplaatst. Een keerwand daar in tegen is gemaakt van gewapend beton en kan alleen op een vaste ondergrond worden geplaatst.

Beschoeiing slootkant
onderhoud openbare ruimte

Damwand

Een damwand is een van de meest voorkomende  methoden die gebruikt wordt. Het is een soort rechtopstaande muur die gemaakt kan zijn van hout, beton of staal. Deze wand wordt in de grond of in het water gezet. Het helpt de oever stevig te blijven en zorgt ervoor dat de grond niet wegspoelt of instort. Mensen gebruiken damwanden vaak op plekken waar het water diep is of heel hard stroomt. Natuurlijke manieren om de oever te beschermen werken daar dan onvoldoende.

damwand

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Wilt u een project of dienst laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.
Zo weet u precies waar u aan toe bent.