Betonnen keerwanden: een robuuste oplossing voor diverse toepassingen

Betonnen keerwanden: een robuuste oplossing voor diverse toepassingen

Betonnen keerwanden zijn multifunctionele constructies die veel voordelen bieden. Of u nu een niveauverschil in uw tuin wilt creëren, uw bedrijventerrein wil indelen of een oever wilt verstevigen, een (betonnen) keerwand is de perfecte oplossing. In dit blogbericht bespreken we de voordelen van betonnen keerwanden, de aandachtspunten bij plaatsing en de verschillende toepassingen in de tuin en op het bedrijventerrein.

Waarom een keerwand?

Een keerwand houdt grond of ander materiaal op zijn plaats, brengt stabiliteit aan de constructie en kan goed tegen de horizontale druk die grond of het water met zich mee brengt. Een keerwand is vaak rechthoekig of juist een gebogen constructie. Waarom de keerwand geplaatst wordt kan verschillende redenen hebben. Denk aan het volgende:

 • Stabiliteit:De elementen creëren stabiliteit en voorkomen verzakking van grond of oevers;
 • Niveauverschillen: Ze egaliseren oneffen terreinen en creëren bruikbare ruimtes voor bijvoorbeeld opslag van grond of groenafval;
 • Bescherming: De keerwand beschermt uw eigendom tegen wateroverlast en erosie;
 • Esthetiek: Ze verfraaien uw tuin of bedrijventerrein met een moderne uitstraling.
Regenwater opvangen en hergebruiken

Uw partner in in groen, grond en infra!

 • Flexibele dienstverlening

 • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

 • Professioneel resultaat

 • Aantrekkelijk tarief

 • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Waar moet u rekening mee houden?

De plaatsing van een keerwand vereist vakmanschap. Vooraf berekenen onze collega’s welke maat keerwanden het beste geplaatst kunnen worden. Maar ook welke type betonnen keerwanden geschikt zijn. Er zijn bijvoorbeeld betonnen L-keerwanden, T-keerwanden en hoekelementen in verschillende hoogte en lengte.

Daarnaast beschikt Allgroen B.V. ook over de juiste machines om de werkzaamheden uit te voeren. Het vervangen of nieuw plaatsen van een keerwand kunt u dus beter aan een specialist overlaten. We adviseren u hier graag bij en begeleiden het totale project van A tot Z. Vraag meer informatie aan.

We bespreken enkele aandachtspunten:

 • Fundering: De keerwand moet stevig gefundeerd worden om stabiliteit te garanderen;
 • Drainage: Er moet voor een goede drainage gekozen worden om wateroverlast te voorkomen;
 • Materialenkeuze: Kies het juiste materiaal, zoals beton, dat past bij de toepassing en uw budget;
 • Regelgeving: In sommige gevallen moet u een vergunning aanvragen voor de werkzaamheden. Wij informeren naar de lokale regelgeving en regelen de vergunningen.
keerwand
keerwand bedrijventerrein

Betonnen L-elementen op het bedrijventerrein

Zoals eerder benoemd kunnen keerwanden voor meerdere toepassingen ingezet worden. Betonnen L-elementen zijn ideaal voor gebruik op uw bedrijventerreinen omdat ze robuust zijn. Daarnaast zijn ze snel te plaatsen en kunt u gemakkelijk uw terrein indelen naar uw idee. Wij maken bijvoorbeeld op ons terrein gebruik van de elementen als opslagplaats voor groenafval. Omdat de elementen verkrijgbaar zijn in verschillende typen en afwerkingen zorgen voor een strakke uitstraling.

Waarvoor een betonnen keerwand in de tuin?

Ook in de tuin is de keerwand niet weg te denken en biedt het tal van mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld graag een hoogteverschil creëren in de tuin? (Denk aan een terras of border met verschillende niveau’s.) Door middel van de keerwand krijgt u dit voor elkaar. Vergoot uw bruikbare tuinoppervlakte! Daarnaast kunt u de tuin op een stijvolle manier afscheiden. Zoals eerder benoemd zijn de elementen in verschillende typen en afwerkingen beschikbaar en kunnen daardoor geheel passen in de stijl van de tuin.

Een duurzame en veelzijdige oplossing

Of u nu een praktische oplossing zoekt voor uw bedrijventerrein of uw tuin wilt verfraaien, betonnen keerwanden bieden een duurzame en veelzijdige oplossing. Met de juiste keuze van materialen en vakkundige plaatsing geniet u jarenlang van de voordelen van een betonnen keerwand.

Alle blogonderwerpen

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en machineverhuur is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek al onze diensten