hybride autolaadkraan

Eerste hybride autolaadkraan in de Drechtsteden

Met trots presenteert Allgroen bv de eerste hybride autolaadkraan in de Drechtsteden. Nog geen enkel ander bedrijf in de regio heeft een hybride autolaadkraan aangeschaft. Dat maakt Allgroen bv de allereerste! Allgroen bv onderstreept daarmee het belang van milieuvriendelijk ondernemen.

Het belang van duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord bezig zijn, is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering van Allgroen bv. Zodoende hebben we onlangs geïnvesteerd in GTL-Fuel. Deze diesel is schoner omdat het gemaakt is van aardgas. Al onze machines rijden op deze nieuwe brandstof. GTL-Fuel verminderd plaatselijke emissies aanzienlijk.

Naast het vervangen van de diesel, investeren we ook in nieuwe technologie. Zo ligt het dak van onze loods ligt vol met zonnepanelen. Hiermee kunnen wij ons bedrijfspand energieneutraal maken. En dat drukt de energiekosten naar beneden.

We zetten ons altijd effectief in voor het milieu. Daarom hebben wij een aparte pagina op onze website ingericht met het belang van duurzaamheid en milieuvriendelijk ondernemen. Kijk hiervoor eens bij duurzaamheid of lees aandachtig verder op het onderwerp GTL-Fuel.

Hoe werkt de hybride autolaadkraan van Allgroen bv?

De accu’s van de autolaadkraan worden in de nacht opgeladen. Als gevolg van het opladen rijdt de laadkraan gedurende de hele dag op de accu’s, zelfs zonder dat de dieselmotor van de vrachtwagen hoeft te draaien. Een ideale ontwikkeling.

Een groot voordeel is bovendien dat de motor van de hybride autolaadkraan nauwelijks geluid maakt. We kunnen zo stiller werken waardoor u minder overlast ervaart. Met al deze maatregelen hopen we als organisatie een goede bijdrage te leveren aan het verminderen van de plaatselijke emissies in omgeving van de Drechtsteden.

hybride autolaadkraan
hybride autolaadkraan

Volvo vrachtwagen

De autolaadkraan is geplaatst op een Volvo vrachtwagen. Een vier-asser met haakarmsysteem, speciaal voor het liften van containers.

Sleutel overdracht van de hybride autolaadkraan

Begin juli zijn de sleutels van de hybride autolaadkraan aan Allgroen bv overhandigd. Daarmee hebben wij op 5 juli 2017 de auto officieel in gebruik genomen.

Heeft u de nieuwe autolaadkraan al zien rijden?

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant