Met trots presenteert Allgroen bv de eerste hybride autolaadkraan in de Drechtsteden. Nog geen enkel ander bedrijf in de regio heeft een hybride autolaadkraan aangeschaft. Dat maakt Allgroen bv de allereerste! Allgroen bv onderstreept daarmee het belang van milieuvriendelijk ondernemen.

Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord bezig zijn, is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering van Allgroen bv. Zo hebben we onlangs geïnvesteerd in GTL-Fuel. Deze diesel is schoner omdat het gemaakt is van aardgas. Al onze machines rijden op deze nieuwe brandstof. GTL-Fuel verminderd plaatselijke emissies aanzienlijk.

Daarnaast investeren we ook in technologie. Het dak van onze loods ligt vol met zonnepanelen. Zo konden wij ons bedrijfspand energieneutraal maken.

We zetten ons altijd effectief in voor het milieu. Meer weten over verantwoord ondernemen bij Allgroen bv? Kijk eens bij duurzaamheid of lees verder op het onderwerp GTL-Fuel.

Hoe werkt de hybride autolaadkraan?

De accu’s van de autolaadkraan worden in de nacht opgeladen. Gedurende de hele dag kan de laadkraan op de accu’s rijden, zelfs zonder dat de dieselmotor van de vrachtwagen hoeft te draaien. Ideaal!

Een groot voordeel van de hybride autolaadkraan is dat de motor nauwelijks geluid maakt. We kunnen zo stiller werken waardoor u minder overlast ervaart. Zo leveren we als bedrijf een goede bijdrage aan het verminderen van plaatselijke emissies.

Hybride Autolaadkraan
Hybride Autolaadkraan

Volvo vrachtwagen

De autolaadkraan is geplaatst op een Volvo vrachtwagen. Een vier-asser met haakarmsysteem, speciaal voor het liften van containers.

Sleutel overdracht

Begin juli zijn de sleutels van de hybride autolaadkraan aan Allgroen bv overhandigd. Daarmee hebben wij op 5 juli 2017 de auto officieel in gebruik genomen.

Heeft u de nieuwe hybride autolaadkraan al zien rijden?