brandstof GTL

3 Voordelen van de milieuvriendelijke brandstof GTL

Op 13 februari 2017 is Allgroen bv over gegaan op een minder milieubelastende brandstof. Alle apparaten en motoren van ons machinepark die voorheen dieselbrandstof verbruikten, zijn recentelijk overgestapt op het zogeheten GTL Fuel.

In het kader van milieuvervuiling en CO2-uitstoot heeft het overgaan op biologische afbreekbare brandstof voor ons bedrijf een groot aantal voordelen.

Wat is GTL Fuel?

GTL Fuel staat voor Gas-To-Liquids, een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas. GTL-brandstof is een synthetische brandstof die van aardgas wordt gemaakt en kan helpen bij de vermindering van plaatselijke emissies in conventionele dieselvoertuigen.

De GTL-brandstof bevat kleinere hoeveelheden aromaten, polyaromaten, olefinen, zwavel en stikstof, dan conventionele dieselbrandstof. Door deze vernieuwde samenstelling is de brandstof milieuvriendelijker dan de gewone dieselbrandstof.

Duurzaamheid bij Allgroen bv

Bij het uitvoeren van onze bedrijfsprocessen wegen wij af welke gevolgen er kunnen ontstaan voor mens en milieu. Zo letten wij bij de aanschaf van nieuw materiaal of machines op een aantal voorwaarden:

  • Is het product duurzaam?
  • Hoe kunnen wij de CO2-uitstoot verminderen?
  • Kunnen we de (mogelijke) overlast van het product / machine reduceren?

Door zo bewust mogelijk om te gaan met de wereld wil Allgroen BV uw partner zijn in de realisatie en het beheer van de duurzame groene buitenruimte.

Voordelen brandstof GTL

Dankzij de biologische afbreekbare brandstof GTL, kan Allgroen bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in de (stedelijke) omgeving. Een aantal voordelen van deze milieubewuste brandstof:

1. Geen aanpassingen aan motoren of uitlaatsystemen

Ten eerste zorgt deze brandstof dat wij geen aanpassingen hoeven te doen aan de motoren of uitlaatsystemen van onze machine. GTL Fuel wordt namelijk met dezelfde apparatuur, materialen, procedures wordt geproduceerd als conventionele diesel, hoeven er geen aanpassingen te worden verricht aan onze machines.

Allgroen hoeft daarom geen infrastructurele investeringen uit te voeren om de nieuwe brandstof te implementeren. Dit maakt de overstap naar GTL-brandstof erg gebruiksvriendelijk.

2. Een betere verbranding zorgt voor minder overlast

Ten tweede zorgt GTL voor veel minder overlast. Dankzij de optimale verbranding van GTL, hebben onze machines in mindere mate te maken met zwarte rook, waarbij de snelle verbranding voor veel minder geluidsoverlast zorgt.

Doordat de brandstof praktisch zwavelvrij en aromatenvrij is, is de uitstoot eveneens reukloos. De brandstof wordt makkelijk omgezet in natuurlijke componenten, waardoor het goed biologisch afbreekbaar is.

3. Verbetering van plaatselijke luchtkwaliteit

Ten slotte hebben diverse metingen aangetoond dat GTL Fuel plaatselijke emissievoordelen kunnen opleveren in zowel zware- als lichte dieselmotoren. Zo dragen wij ook in uw gemeente bij aan een betere luchtkwaliteit.

Vraag naar onze werkwijze

Samengevat is GTL brandstof dus een goede investering voor ons bedrijf. Wenst u desondanks graag meer informatie over onze dienstverlening of onze werkwijze? Kijk eens op: Duurzaamheid en MVO.

Toch liever persoonlijk contact? Bel met één van onze medewerkers via 078 61 62 837 of mail naar info@allgroenbv.nl.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant