Alles wat u moet weten over een toegangsbrug voor uw woning of bedrijfspand

Alles wat u moet weten over een toegangsbrug voor uw woning of bedrijfspand

Een toegangsbrug kan een functionele en/of esthetische toevoeging zijn aan uw particuliere of bedrijfstuin. Het is vaak bedoeld om de toegankelijkheid van uw pand te verbeteren. In dit blogbericht bespreken we alles wat u moet weten over toegangsbruggen, van de verschillende types en materialen tot de kosten en plaatsing.

Wanneer is een toegangsbrug noodzakelijk?

Een toegangsbrug of autobrug is nodig wanneer er een obstakel is dat de toegang tot uw pand of woning belemmert. Denk hierbij aan een sloot, een waterloop, hoogteverschil of een onverharde oprit.

Regenwater opvangen en hergebruiken

Uw partner in in groen, grond en infra!

 • Flexibele dienstverlening

 • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

 • Professioneel resultaat

 • Aantrekkelijk tarief

 • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Welke typen toegangsbruggen zijn er?

Er zijn verschillende types toegangsbruggen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. De keuze voor het materiaal hangt sterk af van uw budget, de gewenste duurzaamheid en smaak. Niet alleen bestaan er autobruggen, maar denk ook aan (houten) wandel- en fietsbruggen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende type toegangsbruggen:

 • Houten bruggen: Houten bruggen zijn een populaire keuze vanwege hun natuurlijke uitstraling. Ze zijn duurzaam in aanschaf maar hebben daar in tegen een beperkte levensduur.
 • Betonnen bruggen: Betonnen bruggen zijn zeer sterk, maar ze zijn ook duurder en zwaarder dan bijvoorbeeld hout. Al hebben ze wel een langere levensduur.
 • Stalen bruggen: Stalen bruggen zijn zeer sterk en in vele vormen en kleuren mogelijk. Daar in tegen zijn ze duurder en zwaarder dan bijvoorbeeld hout.
 • Aluminium bruggen: Aluminium bruggen zijn van lichtgewicht materiaal en corrosiebestendig, maar ze zijn ook duurder dan andere materialen.
houten toegangsbrug
toegangsbrug allgroen
toegangsbrug woning

Plaatsing van de toegangsbrug

De plaatsing van een toegangsbrug is een specialistische klus. Het is belangrijk om te zorgen dat de brug stevig en veilig wordt geplaatst. Allgroen B.V. kan het project voor u uit handen nemen. We komen bij u langs en geven advies over de huidige en gewenste situatie. Zo ontwerpen we samen een toegangsbrug die geheel past bij uw wensen.

Een factor waar rekening mee gehouden moet worden is de minimale breedte van de toegangsbrug. De lengte van de toegangsbrug wordt vanzelfsprekend bepaald aan de hand van hoe breed de sloot/waterloop is.

Kosten en vergunning

De kosten van een toegangsbrug (over een sloot) variëren sterk, afhankelijk van het type, materiaal, afmetingen en de plaatsing. In sommige gevallen is er ook een vergunning nodig voor het plaatsen van een toegangsbrug. Neem hier voor contact op met uw gemeente of dit ook voor uw situatie van toepassing is. Tot slot bespreken we de uiteindelijke offerte voordat we aan de slag gaan met het project.

Tips brug over een sloot maken

Zoals eerder benoemd zijn er, bij het laten maken van een brug, diverse factoren om te overwegen. Denk aan de functie van de brug, het maximale gewicht dat de brug kan dragen, het materiaal en de gewenste uitstraling. Zo creëer je een brug die niet alleen praktisch is, maar ook mooi past bij zijn omgeving.

De tips op een rijtje:

 • Bepaal uw budget;
 • Bepaal de functie; is het een brug voor alleen wandelaars en fietsers, of moeten er ook auto’s overheen kunnen rijden?
 • Bepaal samen met ons het gewenste type en materiaal;
 • Laat na het plaatsen periodiek onderhoud uitvoeren door ons. Zo blijft de toegangsbrug veilig in gebruik.

Samengevat is een toegangsbrug is een waardevolle toevoeging aan uw particuliere woning of bedrijfstuin! Het kan de toegankelijkheid, veiligheid en uitstraling van uw pand of woning verbeteren. Er zijn verschillende types en materialen beschikbaar, dus er is altijd een brug die perfect bij uw wensen past. Informeer naar de mogelijkheden.

Alle blogonderwerpen

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en machineverhuur is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek al onze diensten