Dé partner voor een duurzame groene buitenruimte

De natuurlijke speeltuin: avontuurlijk leren in de natuur

Natuurlijke speeltuinen zijn in opmars! In plaats van traditionele speeltoestellen van plastic en metaal, omarmen deze groene oases de kracht van natuurlijke elementen. Zand, water, heuvels en rotspartijen vormen de basis voor eindeloos avontuurlijk en educatief spel.

Waarom kiezen voor een natuurlijke speeltuin?

Speelplezier in harmonie met de natuur: De natuurlijke speeltuin ondersteund de ontwikkeling van verschillende motorische vaardigheden. Klimmen, klauteren, balanceren en rennen in een natuurlijke omgeving daagt kinderen uit. Aan creativiteit en fantasie geen gebrek; de natuurlijke elementen laat de kinderen geïnspireerd raken om hun eigen spellen en verhalen te bedenken met hun vriendjes en vriendinnetjes. Het versterkt hiermee sociale vaardigheden als samenwerken.

Vanzelfsprekend speelt de natuurlijke speeltuin op een speelse wijze in op het laten kennis maken met natuurlijk, leren over flora en fauna en ontwikkeld respect voor de omgeving. Tot slot stimuleert u uw kinderen om in de frisse buitenlucht te spelen. Gezond én leuk!

Natuurlijke speeltuinen

Uw partner in in groen, grond en infra!

 • Flexibele dienstverlening

 • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

 • Professioneel resultaat

 • Aantrekkelijk tarief

 • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Enkele ideeën voor een natuurlijke speeltuin

De mogelijkheden voor een natuurlijke speeltuin zijn eindeloos! Laat je inspireren door de volgende ideeën:

 • Maak een waterpretzone: Een zandbak met waterpomp of een klein beekje biedt verkoeling en eindeloos waterpret.
 • Bouw een klimparadijs: Bomen, takken, rotspartijen of houten stammen vormen een uitdagende klimuitdaging.
 • Maak een modderpoel: Modderen is niet alleen vies, maar ook ontzettend leuk en leerzaam! (Minder leuk voor het thuisfront om te wassen.. 😉)
 • Investeer in natuurlijke elementen: Schommels, glijbanen en evenwichtsbalken gemaakt van natuurlijke materialen passen perfect in de speelplaats.
 • Zorg voor een zithoek: Picknicktafels of boomstammen bieden rustplekjes voor ouders en/of begeleiders.

Natuurlijke speeltuin ontwerpen en inrichten

Bij het ontwerpen en inrichten van een natuurlijke speeltuin is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en de beschikbare ruimte. Het is hierbij ook leuk om kinderen erbij te betrekken. Waar zien zij zichzelf spelen? Welke onderdelen mocht écht niet ontbreken volgens hun? Betrek ze bij het ontwerpproces om een speelparadijs te creëren waar ze zich helemaal thuis voelen. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook van advies voorzien.

Wat kost het bouwen van een natuurlijke speeltuin?

De kosten van een natuurlijke speeltuin variëren sterk afhankelijk van de omvang, de gebruikte materialen en de benodigde werkzaamheden. Goed om te benoemen is dat wij geen losse prijzen delen, maar alleen een offerte voor een natuurlijke speeltuin op maat. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken zodat we een gratis offerte kunnen opstellen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Groen

Het aanleggen en onderhouden van zowel grootschalig als kleinschalig is een van de belangrijkste bezigheid van Allgroen B.V.

Grond

Van het ontgraven of transporteren van grond tot aan het bestraten van complete wegen.

Infra

Heeft u een project in de civiele techniek, cultuurtechniek en/ of groot groenvoorziening? Allgroen B.V. verzorgt de gehele aanleg en renovatie van uw project.

Machineverhuur

Vrachtwagens, shovels, graafmachines, tractors, transportmiddelen en machines t.b.v. grondverzet, boomverzorging en aanleg-, en onderhoudswerkzaamheden.