Aanplanten Magnolia bomen op de Jan Steenlaan in Papendrecht

De oude plantvakken op de Jan Steenlaan in Papendrecht zijn onlangs door een partnerbedrijf geruimd. Dit was nodig omdat de straat een reconstructie heeft gehad in opdracht van de gemeente. Bovendien groeide er in de oude plantvakken veel onkruid, waarbij bestrijding moeilijk mogelijk was. Daardoor is er gekozen voor een nieuw beplantingsplan, waarbij de hulp van Allgroen bv werd ingeroepen.

Allgroen bv mocht vorige maand zorg dragen voor het aanplanten Magnolia bomen én de onder begroeiing. De werkzaamheden zijn succesvol uitgevoerd in april 2019.

Het beplantingsplan: aanplanten Magnolia bomen én de Acer Campeste (Veldesdoorn) haag.

De magnolia boom is een makkelijk te onderhouden heester, waarbij snoeien vaak niet nodig is. Deze boomsoort draagt de grootste bloemen van alle heestersoorten die in het Nederlandse klimaat bloeien. De boom bloeit al in de vroegste maand van de lente; maart. De knoppen van de boom bevatten sierlijke witte of licht roze bloemen, die veel insecten en vogels aantrekken.

De onder begroeiing die door Allgroen bv is geplaatst bestond uit 12.000 stuks van de haagsoort Acer Campestre (veldesdoorn).  Deze zeer sterke bladverliezende haagplant, groeit feitelijk op alle bodemsoorten. Zowel in de zon als in de schaduw. Deze veldesdoorn haag wordt in veel gemeentes veelvoudig geplant langs wegen én straten. Dat komt omdat deze haagplant uitstekend bestand is tegen luchtverontreiniging en strooizout. De verwachting is dan ook dat de 12.000 stuks in Papendrecht nog vele seizoenen zullen meegaan.

aanplanten Magnolia bomen
aanplanten Magnolia bomen
aanplanten Magnolia bomen
aanplanten Magnolia bomen
aanplanten Magnolia bomen

Kies voor volledige ontzorging. Van ontwerp tot nazorg!

Alle werkzaamheden in de straat zijn uitgevoerd in de maand april 2019. Daarbij hebben we effectief gewerkt met verkeersmaatregelen, in verband met de ontsluitingsweg. Heeft u ook plannen om een groenstrook te renoveren en hierbij nieuwe bomen of planten aan te planten? Allgroen bv verzorgt het hele traject: van groenstrook ontwerp én het bestellen tot aan het planten en het leveren van nazorg.

Bij specialistische opdrachten of speciale wensen denken wij actief mee met u als opdrachtgever en betrekken we zo nodig experts bij de werkvoorbereiding of uitvoering. Meer weten? Kijk bij onze dienst ‘groenvoorziening’ of vraag vrijblijvend een offerte aan.