Afgraven zand voor hergebruik in Rotterdam

Afgraven zand voor hergebruik bij dit project in Rotterdam. We zijn onder andere bezig geweest met het afgraven van grond op een parkeergarage. Het zand werd na het uitgraven verplaatst. Het is daarna vervoerd naar Capelle aan den IJssel om te worden hergebruikt. Het uitgraven was nog een lastig karwei. Er lagen namelijk diverse kabels en leidingen die de klus niet eenvoudig maakten.

Voorafgaande aan de klus hebben we diverse analyses uitgevoerd om het project op een verantwoorde wijze uit te voeren.

Allereerst: een nauwkeurige analyse van de grond

Voorafgaande aan het project is het zand bemonstert om te kijken of het zand hergebruikt mocht worden. Uit het analyserapport bleek dat het zand schoon is en voldoet aan de achtergrond waarde. Dat maakt hergebruik dus mogelijk.

Vervolgens is er een zogeheten “Klic Melding” gedaan door Allgroen bv. Met deze meting wordt er onderzocht waar er precies kabels en leiding zijn geplaatst. Zo kunnen onze medewerkers op een veilige wijze graafwerkzaamheden uitvoeren.

Afgraven zand voor hergebruik
Afgraven zand voor hergebruik
Afgraven zand voor hergebruik
Afgraven zand voor hergebruik

Graafwerkzaamheden

Allereerst hebben we de klinkers en banden van de parkeergarage op een vrachtwagen geladen. Deze stenen zijn vervolgens afgevoerd naar de breker. Op een voorzichtige wijze hebben wij vervolgens twee grondwerkers met kraan ingezet. Zij hebben de kabels en leidingen bloot gelegd. Het vrijgekomen zand heeft Allgroen bv eveneens geladen op onze vrachtwagens. Het is vervoerd naar Capelle aan den IJssel om te worden hergebruikt onder nieuwe speeltoestellen.

Wanneer de fundatie van de parkeergarage hersteld is, wordt Allgroen bv weer ingezet om nieuw zand aan te vullen. Vervolgens zullen wij de bestrating opnieuw aanleggen.

Afgraven zand voor hergebruik. Geef uw project door

Heeft u ook te maken met een infra of grondproject? Allgroen bv heeft speciale machines die ingezet kunnen worden op moeilijke plaatsen bij het afgraven zand voor hergebruik. Kijk eens bij onze grond of infra dienst.

Of neem direct contact op voor afgraven zand voor hergebruik door ons online formulier in te vullen: