Wij zijn gestart met het draineren van het Vijverpark!

Op maandag 3 oktober is Allgroen bv gestart met het verzorgen van een betere afwatering van de gazons in het Vijverpark in Papendrecht. Omwonenden klaagden al langere tijd over drassige velden. Op basis hiervan heeft de gemeente besloten drainage toe te passen. Aan Allgroen de taak om het probleem naar tevredenheid van de bewoners op te lossen.

Het project

Deze klus voeren wij deze- en aankomende week uit. Eind week 41 zal het veld ingezaaid en afgewerkt zijn. We beginnen bij de twee velden die tegen de woningen aanliggen. Het derde veld (langs de Lange Tiendweg) komt volgend jaar aan bod.

Materieel

Door Allgroen bv worden voor de klus in het vijverpark diverse machines ingezet. Wij gebruiken onder andere;

  • een drainage machine;
  • enkele trekkers met karren t.b.v. het zand transport;
  • een shovel, om het zand in de kar in te laden;
  • vrachtwagens, om het zand aan te voeren en een trekker met freesmachine om de grasmat open te breken;
  • Tot slot een trekker met diep spitmachine om de bovenlaag van de grond goed te mengen, te egaliseren en de grond fijn te maken.

In het drainagesysteem zijn diverse controleputten geplaatst en de drainagebuis is omhuld met polypropeen materiaal zodat deze niet dicht slibt en langdurig een goede werking garandeert. Aan het einde van het project zal het gehele terrein ingezaaid worden. Dit gebeurt met een trekker met rotoreg én zaaimachine. Over een aantal maanden oogt het veld weer geheel groen!

Foto’s

allgroen
allgroen

Heeft u vragen of opmerkingen over deze klus?

Bij vragen of opmerkingen kunt u direct contact opnemen met één van onze uitvoerders; de heer R. van Someren via r.vansomeren@allgroenbv.nl of bel naar 06 20 12 9 2 07. Ook een draineer project door Allgroen bv laten uitvoeren?

Allgroen beschikt over de benodigde kennis en machines om u veel werk te besparen of geheel uit handen nemen. Kijk voor meer informatie bij onze dienst grondvoorziening.