Project omschrijving

Gevarieerd nieuw ‘stadspark’ in Papendrecht met cortenstalen plantvakken en meerstammige bomen!

Voor een partnerbedrijf uit de regio zijn de vakmensen van Allgroen bv op het moment bezig met het renoveren van een groenstrook aan Den Briel aan de Constantijn Huygenslaan in Papendrecht. Wij zijn speciaal ingehuurd om maar liefst 5 grote cortenstaal plantvakken te realiseren, die verdeeld worden over het plein. Deze bakken zijn zeer uniek, vanwege hun driedimensionale ligging. We verwachten eind mei 2019 de werkzaamheden in het stadspark te voltooien.

Visueel aantrekkelijke cortenstalen groenvakken

Cortenstaal is een spectaculair materiaalsoort, die gekenmerkt wordt door de bekende bruine roestkleur. De staalsoort biedt goede weerstand tegen corrosie en wordt daarom vaak buiten gebruikt voor unieke constructies. In dit geval lopen de randen van de cortenstalen groenvakken schuin op. Ze liggen als het ware ‘verzakt in de bodem’. Dit geeft een driedimensionaal effect. De 3 meter platen zijn door onze medewerkers aan elkaar gelast. Sommige platen worden in een hoek van 10 graden gezet, zodat het nèt lijkt alsof ze schuin in het plantvak staan. Het resultaat oogt spectaculair en is visueel aantrekkelijk voor het oog.

Gevarieerd beplantingsplan voor de 5 groenvakken

In het ‘stadspark’ zijn niet één maar vijf grote groenvakken geplaatst, waar een verscheidenheid aan bomen wordt ingeplant. Een bekende boom is de Amelanchier Lamarckii, ook Krentenboompje genoemd. Deze boom heeft herkenbare eetbare zwartblauwe bessen en kleine witte bloesem. Ook wordt er 1 boom genaamd ‘Malus Toringo’ geplaatst. Dit is een ware voedselbron voor o.a. bijen, vlinders en vogels en zorgt voor volop biodiversiteit in het park. Het unieke van deze genoemde bomen is dat zij meerstammig zijn. Hun grillige uiterlijk geeft ze een natuurlijker karakter dan de bomen met maar één stam. Dit zal het hele park een spannend en gevarieerde uitstraling geven.

De meerstammigen bomen worden afgewisseld met de Magnolia Biondii, met haar prachtige witte tulpachtige bloemen. Deze boom is nauw verwant aan de stermagnolia (Magnolia Stellata) die alleen groeit in Japan. Wij mogen er maar liefst 6 plaatsen. Hiernaast plaatsen we de Parrotia Persica (Vanessa) en de Fraxinus Pennsylvanica. En zullen we het hele stadspark in Papendrecht uitrusten met zo’n 800 heesters (‘Lonicera nit. Maigrün‘).

Inplanten van de bloembollen pas in het najaar

Sommige plantvakken zal Allgroen bv uitrusten met gras, waarbij de gazons worden ingezaaid. Een derde partij zal zorg dragen voor het inplanten van kleurrijke bloembollen in het gras met een speciale plantmachine. Omdat het inplanten pas in het najaar plaats zal vinden, wordt het project eind mei 2019 al opgeleverd aan de opdrachtgever. Een mooi project, waar we bij Allgroen bv met veel plezier aan hebben mogen bijgedragen.

Alle projecten