Herinrichting Eliotplaats Rotterdam

De Eliotplaats in Rotterdam is erg verwilderd en verzakt geraakt in de afgelopen jaren. Daarom is Allgroen bv bezig met een herinrichting van deze openbare plaats, in opdracht van Stichting Havensteder. Hiermee zijn we begonnen in juni 2020.

Een nieuwe frisse uitstraling voor de Eliotplaats

Omdat de uitstraling van het groen erg belangrijk is voor de sfeer in een woonwijk, is de herinrichting van deze locatie hard nodig. In juni 2020 zijn we het project gestart met onder andere het rooien van de beplantingsvakken en het doorfrezen van de gazons.

Het frezen van het gazon doen we, zodat de ondergrond weer luchtig wordt en ook de laatste kleine stukjes gras verdwijnen. Zo kunnen we de grond weer egaal maken en is deze klaar voor de herinrichting. Ook zijn alle oude beplantingsvakken gerooid en klaar gemaakt voor nieuw gebruik.

Omdat de grond in de loop van de jaren flink is verzakt, hebben we de gehele oppervlakte met circa 3500 m³ opgehoogd. Nu is het weer één mooie egale vlakte. Er was veel oude verwilderde beplanting aanwezig, die we nu hebben weggehaald.

Nog een bijkomend probleem, was de overlast van ratten in de omgeving. Dit kwam door de begroeiing langs de gevels, waardoor de ratten gemakkelijk in de huizen konden komen. Door deze begroeiing te verwijderen zal dit probleem zichzelf oplossen.

Het behoudt van de aanwezige bomen

Er is gekozen om alle oude aanwezige bomen te behouden. Dit zorgt er voor dat de omgeving herkenbaar blijft en de authentieke uitstraling behoudt. Daarnaast zijn bomen natuurlijk ook goed voor het zuurstofgehalte in woonwijken.

Om er voor te zorgen dat de bomen zo min mogelijk last hebben van de herinrichting, is er rond de bestaande bomen zo min mogelijk nieuwe grond aangebracht. Zo hebben ze een betere overlevingskans en zullen ze sneller herstellen van de werkzaamheden.

De geplande werkzaamheden

De werkzaamheden gaan gestaag door. Voor de komende tijd staan de volgende dingen nog op de planning:

  • Het egaliseren van de aangebrachte grond;
  • Het inzaaien van nieuw gras;
  • Het aanleggen en inplanten van nieuwe beplantingsvakken;
  • De bestrating op hoogte brengen.

Meer weten over onze werkzaamheden?

Wilt u graag meer te weten komen over dit project of bent u benieuwd naar de andere werkzaamheden van Allgroen bv? Vul dan gerust het contactformulier op onze website in. We komen zo snel mogelijk bij u terug en geven u alle informatie die u nodig heeft.

Uiteraard kunt u ons ook zelf inschakelen voor groen, grond en infra werkzaamheden in de regio Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Graag gaan we met u in gesprek om alle wensen en mogelijkheden te bespreken. Vraag hier eenvoudig een offerte aan!