Herplanten van bomen met speciale verplantingsmachine in Papendrecht

De Industrieweg in Papendrecht wordt in de komende maanden onder handen genomen. Er vindt een reconstructie plaats, waarbij de hele straat opnieuw wordt ingericht. De 8 bomen die op het moment aan de Industrieweg staan, moeten hiervoor wijken. Ze krijgen in het plan een nieuwe locatie. Allgroen bv heeft ze deze week een tijdelijke plek gegeven, waar ze voorlopig in het komende groenseizoen kunnen overleven.

Proefsleuven

Voordat we aan het project zijn begonnen, hebben we de grond geïnspecteerd. Zowel de grond om de boom heen, als de grond van de tijdelijke standplaats. Dit doen we om te kijken of we tijdens het graven niet per ongeluk kabels en leidingen beschadigen. Het maken van zogenoemde proefsleuven voeren wij altijd uit bij dergelijke projecten om onnodige schade te voorkomen.

Verplanten met een speciale verplantingsmachine

Voor het herplanten en uitgraven van deze bomen hebben we een verplantingsmachine gebruikt. Deze hebben we helaas niet in eigen beheer, dus hebben we de machine ingehuurd van een partnerbedrijf. De gebruikte verplantingsmachine heeft een kluitdiameter van 220 cm. Deze maakt dus als het ware een kluit om de boom heen van 220 cm. Vervolgens houdt de machine de boom en de kluit vast, waardoor het in één keer mogelijk is om de boom in z’n geheel uit de grond te tillen. Zo kunnen we de boom op een eenvoudige wijze verplaatsen naar de tijdelijke standplaats. Voorafgaande aan het verplaatsen van de bomen, is de machine ingezet om 8 keer een plant gat te graven op deze standplaats. We hoeven zo slechts één machine in te zetten, waardoor het project in een dag kon worden gerealiseerd.

‘Hergebruik’ als duurzame oplossing

De bomen waren in zeer goede conditie. Het hergebruiken van de bomen is een duurzame oplossing in het reconstructieplan. Allgroen bv zal in 2019 nazorg leveren. Zo geven we alle bomen voldoende water en houden we de gezondheid in de gaten.

Wanneer de werkzaamheden voor de reconstructie zijn voltooid, zal Allgroen bv ook zorg dragen voor het herplanten van de 8 bomen naar de uiteindelijke standplaats. Hiervoor zijn de werkzaamheden precies hetzelfde.

Wilt u uw eigen bomen ook een nieuwe plaats geven in de inrichting van uw straat of tuin? Allgroen bv heeft de kennis en kunde in huis om het project tot een goed einde te brengen. Kom hiervoor met ons in contact via de website.