Houten damwand voor extra ruimte in Dordrecht

Eind juli tot midden augustus 2017 heeft Allgroen een particuliere tuin in Dordrecht opgeknapt. Grootschalig onderhoud aan de tuin was nodig. De achtertuin van de klant is gelegen aan de waterkant. Daardoor hadden de bewoners last van een aflopende oever.

Allgroen bv heeft aan de achterkant van de tuin een houten damwand van 8 meter geplaatst. Het plaatsen van een damwand levert grote voordelen op. Door het plaatsen van een damwand ontvangen bewoners extra meters aan tuin, en dus meer ruimte. Daarnaast lost een damwand het probleem van een aflopende oever direct op.

Kortom: een damwand plaatsen in uw tuin levert (vaak in combinatie met een vlonder) een flinke meerwaarde op. Er ontstaat een extra zitgedeelte of handige plek om met een boot te meren.

Wat is een damwand?

Een damwand is een uitstekende manier om uw oever te beschermen. Het is een vorm van beschoeiing die op diverse manieren kan worden toegepast. Veelal wordt het gebruikt om een hoogteverschil in de grond op te vangen. Allgroen bv kan damwanden plaatsen bij waterkanten, een sloot in de achtertuin, glooiende terreinen en lagere oevers. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Uitvoering van de klus in Stadspolders

De achtertuin was voor de machines van Allgroen bv lastig te bereiken. We moesten gebruik maken van meerdere pontons. Deze vlotten zorgde ervoor dat onze machines het terrein konden bereiken om de klus te klaren.

De houten damwand van 8 meter lang is door de medewerkers van Allgroen bv in de grond getrild. Ook is de damwand verankerd zodat deze op z’n plek blijft staan. Aan de zijkanten zijn schuttingen geleverd. Ook is de tuin in z’n geheel opnieuw bestraat.

Er is gekozen voor een beschoeiing van Azobé hardhout. Dat oogt het meest natuurlijk. Daarnaast heeft het een zeer warme uitstraling. Het plaatsen van één van onze hardhouten beschoeiing onder water heeft een lange economische levensduur. Het hout rot namelijk niet. Zo kunnen de bewoners lang genieten van de nieuwe tuin, inclusief duurzame damwand.

Damwand
Damwand
Damwand
Damwand

Ook een damwand plaatsen?

Heeft u ook last van een oneven oever? Of wilt u extra ruimte in uw tuin creëren? Het plaatsen van een damwand is een ideale oplossing! Maar het project vergt enige precisie en vakmanschap. Allgroen bv levert een hoge kwaliteit vakmanschap tegen een betaalbare prijs. Wilt u meer informatie ontvangen of een prijsindicatie op maat? Vul dan ons informatieformulier in. We helpen u graag verder.