Imposant aanplantproject van bomen op 1 hectare in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Op 19 maart 2019 is Allgroen bv in opdracht van een ingenieursbureau begonnen aan het grootschalig inplanten van jonge bomen. Maar liefst honderden bomen en planten zijn door ons veelzijdige bedrijf ingeplant.

Wat is de nieuwe Dordtse Biesbosch?

De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een gemengd natuur- en recreatiegebied in wording, dichtbij de stad. Het is in totaal circa 530 hectare groot en ligt aan de rand van de Randstad. Het gebied krijgt een waanzinnig Biesboschachtig landschap met een duurzaam, robuust watersysteem als basis. Het plan is om de natuur- en recreatiehectares in elkaar te laten overlopen, zodat ze elkaar versterken.

De werkzaamheden van dit project

Allgroen bv is indirect ingehuurd om een riant bosplantsoen te creëren, bestaande uit zo’n 3000 bomen en ongeveer 1700 struweel soorten bosplanten. Een mooi project, waar wij als groot groenbedrijf wel raad mee weten!

Een struweel is een verzameling van struiken van 1 tot 5 meter hoog, die zelfstandig op een natuurlijke wijze groeit (dus zonder menselijk toedoen). Meestal is struweel aan de rand van een bos terug te vinden, of op open plekken.

Voor dit project is een bruikbare werktekening door het ingenieursbureau gemaakt, zodat we van tevoren wisten, op welke plekken alle planten bomen moesten komen. Voor de werkzaamheden hebben we een rups minigraver gebruikt, die beschikt over een boor. Onze ervaren hoveniers en chauffeurs hebben met deze machine zorg gedragen voor het maken van fatsoenlijke gaten in de grond. Ieder gat moet niet alleen groot (breedte) genoeg zijn, maar ook diep genoeg zijn voor het desbetreffende type plant -of boom. We hebben de gaten gemarkeerd met zogenoemde perkoenpalen en deze per type een afwijkende kleur gegeven. Zo wisten we later, welke beplanting waar moest komen.

De Nieuwe Dordtse Biesbosch
De Nieuwe Dordtse Biesbosch
De Nieuwe Dordtse Biesbosch
De Nieuwe Dordtse Biesbosch

Afronding van dit project

We zijn op 19 maart gestart met het aanplanten van de bomen. De beplanting moest nog even wachten, omdat we nog in afwachting waren van de bestelling. Deze hebben we op een later moment ingeplant. Zo’n 6 medewerkers hebben meegewerkt aan dit project. Op 5 april zijn de laatste planten door ons bedrijf aangeplant.

Nu is het afwachten tot de jonge planten en bomen uit zullen groeien in een prachtig natuurgebied. Dan kan iedereen er van meegenieten.

Wilt u ook een groot groengebied door ons multifunctionele bedrijf laten inplanten? Allgroen bv heeft de machines en de vakmensen in huis om u volledig te ontzorgen. Neem hiervoor contact op via info@allgroenbv.nl of bel naar: 078 – 61 62 837 én plan een eerste kennismakingsgesprek.