In dit geval was bestrating een beter idee

In de Onacklaan in Capelle aan den IJssel zijn onze medewerkers bezig met het vervangen van een ‘grindpad’ in een gezamenlijke tuin tussen twee appartementencomplexen. Het grindpad was aangelegd met de half verharding Gradivor. Dat is een kruising tussen bestrating en een zachtere substantie zoals grind en/ of zand. Het aanleggen van een half verharding is momenteel erg populair. Dat komt door de vele voordelen. Toch moest het in dit geval vervangen worden door bestrating.

De voordelen van half verhardingen

  • Zeer voordelig
  • Gemakkelijk aan te leggen
  • Onderhoudsarm
  • Waterdoorlatend

Een half verharding is ten opzichte van straatwerk relatief voordelig. Het is namelijk een mix tussen harde en zachte bestrating. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Daarnaast is het eenvoudig aan te leggen en bovendien onderhoudsarm. Halfverharding heeft een zeer natuurlijke uitstraling, wat de levendigheid van de tuin of park kan bevorderen.

De meeste soorten half verhardingen laten heel goed water door. Dat maakt ze een beter alternatief dan straatwerk. Tevens kunt u half verhardingen in afwijkende vormen aanleggen en zijn beschadigingen eenvoudig bij te werken.

Waarom de half verhardingen dan toch vervangen?

In de Onacklaan merkte de woningbouwvereniging dat er regelmatig onkruid door de half verharding heen groeide. Nu voerde Allgroen bv al een tijd onderhoud uit om het ongewenste onkruid te bestrijden en te verwijderen. Toch maakte het onkruid continue kans en zorgde voor hoge kosten in het onderhoudsbudget. Om de gezamenlijke tuin in ere te herstellen en nu eens en voor altijd te ontdoen van onkruid, hebben we gekozen voor de aanleg van bestrating.

Allgroen bv heeft gekozen voor de aanleg van gebakken stenen in een keperverband. Dit is in feite hetzelfde als een elleboogverband, maar de punten van de stenen liggen in de breedterichting van het pad. Het vormt een modern geheel en zorgt daarnaast voor voldoende stabiliteit.

De voordelen van gebakken steen

  • Onderhoudsarm
  • Zeer stevig en stabiel
  • Onkruidarm

Niet alleen passen de gebakken stenen goed bij de tuinen in de Onacklaan, ze zijn tevens eenvoudig te onderhouden. Om de doorlaatbaarheid van het water te bevorderen, loopt het pad aan beiden kanten af naar de borders van de tuin. Zo kan overtollig water afvloeien en heeft de tuin voldoende water. Dit komt weer ten goede aan de begroeiing.

De investering van de aanleg van het pad, verdient zichzelf op termijn terug. En bovenal de bewoners hebben geen last meer van hardnekkig onkruid. Zij kunnen binnenkort optimaal genieten van hun vernieuwde tuin.

De uitvoering van het project in Capelle aan den IJssel is momenteel nog in volle gang, maar we verwachten dat de werkzaamheden in de derde week van april (2018) worden afgerond.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Volg ons dan op Facebook. Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten? Bijvoorbeeld onderhoud aan groenstroken in een plantsoen? Of de aanleg van verschillende soorten straatwerk? Geef uw opdracht door via onze website.

Allgroen bv helpt u, met een brede dienstverlening in groen, grond of infra, snel verder.