Indrukwekkende herinrichting rondom woningen Schiebroek | Rotterdam

Herinrichting Rotterdam. In Schiebroek (Rotterdam) is Allgroen bv momenteel druk bezig met de eerste werkzaamheden voor een grootschalig herinrichtingsproject. De gemeente wil hierbij de riolering vernieuwen in de straten Meidoornsingel, Asserweg, Meijersplein-Zuid, Oppenheimstraat en de Naberstraat. De wijk is ruimschoots 30 jaar niet aangepakt door vakmensen, waardoor de grond gedurende de jaren erg is verzakt.

Allgroen bv gaat in deze wijken de tuinen en de openbare ruimte die in eigendom zijn van de woningbouw ophogen en herinrichten. Wij zullen u hierbij regelmatig berichten over de status én de voortgang van dit grootschalige project.

Het plan van de gemeente – Herinrichting Rotterdam

In 2019 en 2020 worden de straten: Meidoornsingel, Asserweg, Meijersplein-Zuid, Oppenheimstraat en de Naberstraat, onder handen genomen. Ten eerste zullen wij starten met het aanleggen van een nieuwe riolering. Daarnaast wordt het straatniveau verhoogd en worden de straten heringericht door de hoveniers van Allgroen bv.

Omdat de gemeente alleen zorg draagt over het reconstrueren van de straten die in eigendom zijn van de gemeente worden de overige openbare ruimte en eveneens de tuinen in eigendom van de woningbouw door Allgroen bv aangepakt.

In de wijken staan charmante eengezinswoningen, die beschikken over een voor- en achtertuin. Bovendien zijn er 5 verrassende flatgebouwen te vinden met daartussen grote groene ruimtes. Omdat de gemeente in het najaar van 2019 wil beginnen aan de reconstructie van de straten, geeft dit ons de kans om ervoor te zorgen dat de achtertuinen en de openbare ruimte van de woningbouw klaar zijn, voordat de gemeente van start gaat.

Het ontwerp voor de buurt

Voor het totale project is een integraal ontwerp gemaakt. Zodoende hebben we visueel in kaart gebracht welke werkzaamheden in welke straat -en bij welk huis- worden uitgevoerd. Er is onder andere te zien is dat we circa 50 bomen gaan kappen en er is te zien dat er net zoveel bomen terug geplant worden.

Tot slot hebben we in het ontwerp ruimte gemaakt om een reeks oude en beeldbepalende bomen te behouden zodat de karakteristieke uitstraling niet verloren gaat.

Naast bomen zal er worden gewerkt met kleurrijke vaste planten, rode beukenhagen en groenblijvende heesters. Deze blijven heel het jaar door prachtig groen! Om de ruim opgezette structuur van de openbare ruimte te behouden komt er eveneens veel gras terug in de nieuwe situatie.

herinrichting Rotterdam
herinrichting Rotterdam

Eind 2018 al gestart met de eerste werkzaamheden

In de maand oktober van het jaar 2018 heeft Allgroen bv al goed gekeken of er gestart kon worden met het ophogen van de achtertuinen. Er zijn momenteel 2 huizenblokken, waarbij we de achtertuinen aan het ophogen zijn, zonder dat er bomen gerooid hoeven te worden.

Naast het ophogen van de achtertuinen, ontvangen bewoners ook een compleet nieuwe achtertuin. Hiervoor hebben we een basisontwerp gemaakt.

Uitleg tuinontwerp: Tegen de gevel worden diverse privacy schermen geplaatst, om inkijk van de buren te voorkomen. Op de overige erfafscheidingen worden betongaasmatten geplaatst, die voorzien zijn van Hedera begroeiing. Tegen het huis komt er een passend terras zodat er ruimte is voor een zithoek. Tot slot wordt er een pad aangebracht naar de achterpoort waardoor de meeste achtertuinen via de achterzijde toegankelijk zullen worden.

Tijdens de werkzaamheden hebben de bewoners allemaal toegang gekregen tot een eigen opslagcontainer. Hierin kunnen zij veilig tijdelijk diverse tuinmaterialen opslaan. Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubilair, maar ook aan fietsen en gereedschap.

Bovendien is er bij het leeghalen van de tuinen ook een afvalcontainer ter beschikking gesteld, waar bewoners restafval in kunnen deponeren.

herinrichting Rotterdam
herinrichting Rotterdam

Spreekuur bewoners iedere dinsdag

Om direct in contact te staan met bewoners en belangstellenden, hebben we voor het gemak een bouwdepot in de wijk aangelegd. Iedere dinsdagochtend is het voor bewoners mogelijk om in de directiekeet binnen te stappen voor vragen. Het bouwdepot is open tussen 11:00 en 12:00 uur.

Onze uitvoerder Martin is voor dit spreekuur beschikbaar en zal de bezoekers te woord staan.

Vervolg herinrichting Rotterdam (Schiebroek)

Momenteel is de kapvergunning voor de te rooien bomen aangevraagd. Wij hopen dat deze voor het voorjaar verleent zal worden, waarna de overige achtertuinen en de openbare ruimte tussen de flats opnieuw ingericht kunnen worden.

Heeft u desondanks een vraag over dit project? Of wilt u in contact komen met één van onze uitvoerders?

Vul dan ons contactformulier in of kom langs in het bouwdepot.