Kroos verwijderen uit sloten Sliedrecht

Met een speciale kroos techniek en trekkerkar wordt deze maanden het snelgroeiende kroos uit sloten in Sliedrecht gehaald. Normaliter gebruikt Allgroen bv hiervoor een boot, maar omdat een boot voor te veel grondmenging zorgt, waardoor er nóg minder zuurstof in het water ontstaat, is er gekozen voor een speciale methode. Het kroos is door de hoge temperatuur ontzettend hard gegroeid in de afgelopen weken. Dit komt de waterkwaliteit van de sloten niet ten goede.

Onze speciale techniek biedt voor veel sloten in Sliedrecht uitkomst, zodat omwonenden weer volop kunnen genieten van gezonde sloten met een gezond waterleven.

Hoe verwijderen wij kroos op een veilige manier?

Om de kroos op een veilige en verantwoorde wijze te verwijderen is er een speciale techniek gebruikt waarbij al het ongewenste kroos bij elkaar wordt verzameld en naar de kant wordt geduwd. Vervolgens hebben wij een kraan ingezet om het kroos uit de sloot te scheppen, met een zogeheten ‘weteringbak’. Hier wordt het groenafval opgeslagen, om hierna vervoerd te worden naar onze groenverwerker.

Gevaar voor botulisme én volksgezondheid

Het kroos groeit door de hoge temperatuur en een voedselrijk klimaat razendsnel. Een laag kroos zorgt ervoor dat het water in een sloot of vijver langzaam zuurstofloos wordt, wat kan leiden tot vissterfte waardoor ook ander dierlijk en plantaardig leven kan verdwijnen. Ook kan er in de sloot Botulisme ontstaan. Botulisme is een vergiftiging door het gif botulinetoxine, waaraan voornamelijk watervogels en vissen sterven. Sommige typen botuline zijn gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid.

Let op spelende kinderen

Een bedekkende laag kroos in de sloot is zeer gevaarlijk voor spelende kinderen. Zij zien het kroos als een verlengde van het grasveld. Het komt regelmatig voor dat kinderen per ongeluk de sloot in springen, met alle gevolgen van dien. Het is dus ontzettend belangrijk om de conditie van sloten bij hoge temperaturen goed in de gaten te houden. Allgroen bv helpt u hier graag bij.

Kroos verwijderen in uw gemeente

Allgroen bv kan ook een speciale boot inzetten om overtollig kroos te verwijderen. Ook maken wij vaak gebruik van bovengenoemde techniek, indien het inzetten van een boot niet haalbaar is. Welke methode voor uw sloot geschikt is, adviseren wij u graag. Wij zorgen altijd voor een veilige uitvoering van uw project. Kom daarvoor in contact met ons veelzijdige bedrijf.