Moeilijk te bereiken boom rooien wij op spectaculaire wijze!

Bij Allgroen bv kwam deze maand een opdracht binnen om een boom te kappen. De boomkap moest plaatsvinden in een particuliere achtertuin in Dordrecht. Logistiek gezien was het een hele operatie om de boom goed te bereiken. De achterzijde was namelijk geen optie. Daarom hebben we ervoor gekozen om een kraan in te zetten voor de kap.

‘Kunnen we er niet omheen? Dan gaan we er overheen!’

Allgroen bv heeft de straat in Dordrecht afgezet, zodat de kraan voor de flat kon worden geplaatst. Middels een loopkatkraan werden materialen over de flat heen getild. Met de kraan hebben wij uiteindelijk de gekapte boom uit de tuin gehesen. Een spectaculair gezicht voor iedereen die erbij was!

Zelfs onze ETW’er mocht de lucht in!

Onze European Tree Worker mocht ook zelf de hoge overgang ervaren. Eenmaal aangekomen in de achtertuin, is de ETW’er in de boom geklommen met zijn veiligheidslijnen. Daarbij heeft hij alvast onderdelen gesnoeid. En heeft hij de boomstukken vast gemaakt aan de haak van de kraan. Stuk voor stuk werden de boomdelen over de flat heen gehesen en aan de voorzijde op straat neergelegd.

Hier hebben de hoveniers van Allgroen bv de boomonderdelen verder in kleine stukken gezaagd en direct in de container van onze vrachtwagen geladen. Toen de laatste boomonderdelen over de flat waren gehesen, hebben we de kleine stobbenfrees van Allgroen over de flat in de tuin geplaatst om de stobbe/ stronk helemaal weg te frezen.

Binnen 1 dag werd de klus geklaard.

De werkzaamheden waren binnen 1 dag verwezenlijkt. Tot grote blijdschap van de bewoners. We hebben de loopkratkraan ingehuurd bij een externe partij. Al het afkomend tak- en stamhout is afgevoerd naar onze verwerker. Hier wordt er groenafval compost van gemaakt.

Heeft u ook een complex (logistiek) project voor ons in petto? Allgroen bv heeft de middelen, machines, materialen én personeelsleden in huis om uw project op een veilige en verantwoorde wijze uit te voeren. Altijd met veel professionaliteit en goede service die u van een groen, grond en infrabedrijf mag verwachten.

Geef uw project vandaag nog aan ons door via onze website.