Nieuwe beplantingsberm op het afvalbrengstation in Papendrecht door Allgroen bv gerealiseerd

In maart 2019 is er hard gewerkt aan het renoveren van het nieuwe afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan in Papendrecht. Allgroen bv heeft hierbij een lange beplantingsberm onder handen genomen. Het ontwerp van de inrichting van het nieuwe afvalbrengstation heeft de gemeente Papendrecht zelf gemaakt.

Veel biodiversiteit in de beplantingsberm

Vóór het aanplanten van alle plantsoorten is de grondstrook eerst plantklaar gemaakt. De grond is hierbij omgespit, zodat er weer voldoende zuurstof in de grond komt en de bacteriën weer volop kunnen werken. Naast het omspitten, heeft Allgroen bv ook nieuwe, gezonde grond aangeleverd. De nieuwe beplantingsberm bestaat uit veel verschillende soorten bomen, waaronder de Pinus Pinea (3 stuks), Curpressus semperviens Stricta (18 stuks) en de Quercus palustris ‘Green Pillar’ (met 11 stuks).

In de onder begroeiing is er gebruik gemaakt van een planten mix, bestaande uit duizenden planten van de siergrassoortMiscanthus sinensis (Silberfeder)‘.

In de aangrenzende strook is een mengsel van verschillende soorten kruiden ingezaaid, waaronder het grasklokje, knoopkruid, de klaproos, hopklaver, ruige weegbree, het vlasleeuwenbekje en de grassoorten; glanshaver, reukgras en zachte dravik.

Bekijk hier de grondtekening van de gemeentewerf, die ontworpen is door de gemeente Papendrecht.

Originele sierpalen voor een smaakvolle afwerking

Als afwerking zijn er in de beplantingsberm, die Allgroen bv mocht renoveren, diverse sierpalen neergezet. Deze zijn gemaakt van Douglas hout. Douglas hout is weerbestendig en kan goed tegen lage en hoge temperaturen. Met een gasbrander zijn de palen zwart gemaakt. Hierbij is de bovenste laag van het hout als het ware weggebrand. Zowel de medewerkers van Allgroen bv en de hoveniers van het partnerbedrijf De Biesbosch Gijsbers Groep hebben hier zorg voor gedragen.

afvalbrengstation papendrecht
afvalbrengstation papendrecht
gemeentewerf Papendrecht
gemeentewerf Papendrecht
afvalbrengstation papendrecht
afvalbrengstation papendrecht
afvalbrengstation papendrecht
afvalbrengstation papendrecht

Op 18 april is de milieustraat opnieuw in gebruik genomen

De gemeentewerf is op 18 april weer geopend voor bezoekers. De route op het terrein is daarbij aangepast en is erop gericht dat het afval snel en makkelijk kwijt kan. Op het nieuwe afvalbrengstation kunt u 25 verschillende soorten grof huishoudelijk afval inleveren, terwijl u tussentijds geniet van de prachtige groene begroeiing om u heen.

Meer ontdekken over dit project? Lees dan verder: