Nieuwe erfafscheiding voor bewoners Capelle aan den IJssel

Van 18 december 2017 tot 12 januari 2018 is Allgroen bv bezig geweest met het realiseren van nieuwe erfafscheidingen in een woonwijk. Deze zijn gerealiseerd voor de bewoners van de Ets in Capelle aan den IJssel. Er was weerstand in de wijk, omdat enkele bewoners geen vertrouwen hadden in het project. Maar na het prachtige eindresultaat waren veel bewoners positief verrast.   

Met het houten hekwerk in combinatie met groene afscheiding is er eenheid gecreëerd in de woonwijk. Het resultaat oogt rustig en ordelijk. Al met al: een geslaagd project! Bewoners van de woonwijk kunnen optimaal genieten van de nieuwe beschutting.

nieuwe erfafscheiding
nieuwe erfafscheiding
nieuwe erfafscheiding

Eenheid in de woonwijk

Voorheen was de erfafscheiding tussen gemeentelijke grond en particuliere grond onduidelijk. Sommige schuttingen en afscheidingen stonden daarbij verkeerd en waren in sommige gevallen te ver naar achteren geplaatst. Op dezelfde wijze waren de schutting per ongeluk op gemeentelijke grond geplaatst. De erfafscheiding moest daarom opnieuw bekeken worden. En in sommige gevallen moesten bewoners helaas een klein stukje tuin inleveren.

Het straatbeeld van de woonwijk oogde voorheen onordelijk. Dat kwam mede omdat alle erfafscheidingen anders waren samengesteld. Allgroen bv heeft met de nieuwe erfafscheidingen een samenhangend geheel gecreëerd in de woonwijk. Dat hebben wij onder andere gedaan door gebruik te maken van identieke materialen. Zo ontstaat er een rustige uitstraling in deze desbetreffende woonwijk.

Materiaalkeuze erfafscheiding

Bij het hekwerk is gekozen voor een houten afscheiding in combinatie met groenvoorziening. Het hekwerk bestaat daarbij uit hardhouten palen. Daartussen zijn betongaas matten geplaatst. Tegen deze constructie zijn aan de binnenzijde van de tuinen heidematten geplaatst. Dit is een soort gaas die inkijk tegengaat. De heidematten zijn nodig omdat aan de buitenzijde van het hekwerk Hedera planten zijn aangebracht.

Deze planten zullen de eerste twee jaar tijd nodig hebben om te groeien. Na twee jaar zullen zij het gehele hekwerk bedekken. De heidematten zullen na verloop van tijd uit zichzelf afsterven en daarbij onzichtbaar worden.

Hekwerk plaatsen

Allgroen bv is niet alleen gespecialiseerd in het vakkundig plaatsen van schuttingen, hekwerk en erfafscheidingen, maar we dragen ook zorg voor een groene buitenruimte. Door bijvoorbeeld uitsluitend met hoogwaardige producten te werken, komt het eindresultaat aan alle wensen tegemoet.

Wij helpen onze opdrachtgevers graag verder bij het plaatsen van benodigd hekwerk. Vul daarom voor een afspraak, offerte of extra informatie ons online formulier in. Bij Allgroen bv ontvangt u al met al een goede, waardige dienstverlening. Zo ook in Capelle aan den IJssel.