Nieuwe parkeervakken | Schinkelhove flat | Capelle aan den IJssel

Bij de flat Schinckelhove in Capelle aan den IJssel zijn we op 13 januari 2020 begonnen met het renoveren van de parkeerplaats. In dit bericht leest u de belangrijkste werkzaamheden tijdens de opstartfase van dit project.

De bestrating van de huidige parkeervakken is inmiddels geruimd. Alle oude klinkers en banden zijn door onze hoveniers verwijderd en zullen worden afgevoerd naar een puinverwerker. Daar wordt het vervolgens verwerkt tot breekpuin. Breekpuin wordt door verschillende bedrijven gebruikt voor onder andere de fundatie van wegen.

Bij Allgroen bv kijken we voor aanvang van het project altijd welke materialen we kunnen hergebruiken. Wanneer hergebruik geen optie is, zullen we het altijd zo duurzaam mogelijk (laten) vernietigen. Breekpuin is immers een goede, duurzame optie als werkmateriaal én eenvoudig te hergebruiken.

Aanleg parkeervakken

Voor de herbestrating van de parkeerplaatsen bij deze flat in Capelle aan den IJssel hebben we gekozen voor zwarte klinkers met witte lijnen. Met behulp van grijze klinkers zullen de rijbanen zichtbaar worden gemaakt. Daardoor wordt het een stuk duidelijk waar de parkeervakken zullen beginnen én eindigen.

Controle infrawerk

Voordat we echter kunnen beginnen aan de bestrating hebben we ook het nodige infrawerk gecontroleerd. Tijdens deze controle is naar voren gekomen dat er ook een deel nieuwe riolering nodig is. Wij zullen zorg dragen voor het plaatsen van nieuwe riolering en tegelijkertijd zullen we ook de kapotte kolken vervangen.

Omdat het een zeer complex project is, waarbij we zeer nauwkeurig te werk zullen gaan neemt het hele project ongeveer 12 weken in beslag. Dat doen we gelukkig niet alleen. Een deel van de werkzaamheden hebben we uitbesteed aan een partnerbedrijf uit de regio. Houd onze website daarom in de gaten voor actuele updates omtrent dit project.