Prachtig kunstwerk dankzij omgewaaide boom

Aan de Oranjelaan in Dordrecht hadden bewoners van een woning last van een enorme omgevallen boom. Deze boom was door de hevige storm van afgelopen maand omgewaaid in de tuin. Aan Allgroen bv de taak om de boom op een verantwoorde wijze te verwijderen. Daarbij had de bewoner echter een uniek verzoek. De stam van de boom, die circa 4 meter van omvang bevatte, moest behouden blijven. Stammen worden normaliter gefreesd afgevoerd. Maar de stam van deze boom heeft inmiddels een compleet nieuwe functie gekregen!

Kunstwerk
Kunstwerk
Kunstwerk

Verplaatsen stronk

De bewoners van de particuliere tuin lieten doorschemeren dat zij de stam graag willen gebruiken voor een kunstwerk. Allgroen bv geeft graag gehoor aan de wensen van onze klanten. We hebben de stam van 4 meter uit de tuin gehaald en uiteindelijk weer terug geplaatst. Bij het verplaatsen van de stam en stronk kwam echter een hoop materieel te pas.

Met een minigraver hebben onze vakkundige hoveniers de stobbe rondom vrij gegraven. Een telescoopkraan was vervolgens nodig om de stam met stobbe op te tillen. Eerst hebben we de stam met stobbe bij de vrachtwagen gehangen. In de bak van de vrachtwagen is namelijk de stam van de stobbe gezaagd. Vervolgens hebben we de stam in de particuliere tuin teruggeplaatst.

Kunstwerk
Kunstwerk
Kunstwerk

Prachtig eindresultaat

Inmiddels is er door de kunstenaar een roofvogel uit de stam gezaagd. En het eindresultaat is waanzinnig mooi!

Heeft u ook een uniek verzoek? Laat het ons vooral weten. Allgroen bv heeft de juiste capaciteit en materieel in huis om uw verzoek uit te voeren. Kijk eens bij één van onze diensten. Of bel direct met een medewerker, via: 078 – 61 62 837.

Kunstwerk