Prachtige binnentuin bij wooncomplex De Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht

Bij woningcomplex ‘De Blije Borgh’ in Hendrik-Ido-Ambacht heeft Allgroen bv in april tot mei van 2020 een nieuwe tuin aangelegd. Het gaat daarbij om een gezamenlijke tuin waarin de bewoners van het complex volop van de buitenlucht kunnen genieten.

Een groene leefomgeving heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder een betere gemoedstoestand, een beter concentratievermogen en het verminderen van stress.

In overleg met onze opdrachtgever is er dan ook een groene, maar eenvoudig te onderhouden leefruimte gecreëerd, die niet alleen past bij het gebouw, maar ook past bij de levensstijl van de bewoners.

Toscaanse Jasmijn voor een Europees tintje

De stoere en hoge cortenstalen bakken geven ruimte aan veelzijdige klimplanten. De ‘Toscaanse Jasmijn’, ook sterjasmijn genoemd, geeft heerlijk geurende, witte bloemen en de bladeren blijven ook in de winter aan de plant vastzitten. Daarmee is de plant ideaal om door de open schuttingsdelen heen te groeien.

In de loop van het jaar zal de plant dichtgroeien in de ‘Trellis’. Uiteindelijk vormt dit een natuurlijke, groene erfafscheiding en wordt de inkijk van buitenaf op de binnentuin tot een minimum beperkt.

Een imposante tuinafscheiding, gemaakt van Douglas hout

Tussen iedere cortenstalen bak met de Italiaanse Toscaanse Jasmijnplant, staat een stevig frame van Douglas houten palen. Deze zijn met elkaar verbonden door robuuste schuttingsdelen. De tuinafscheiding is imposant en past goed bij de sfeer van het gebouw. Natuurlijk is de binnenzijde van de binnentuin tot in de puntjes afgewerkt.

We hebben namelijk onder andere gebruik gemaakt van sfeervolle, design lampen, een moderne poort en diverse watergoten. Dat maakt de tuin immers bestand tegen hevige regenval.

“Dubbele visgraat” legpatroon

De bestrating is in een ‘dubbele visgraat’ legverband aangelegd, waarbij we gebakken klinkers hebben gebruikt. In het midden is een put aangebracht, zodat overtollig water eenvoudig af kan vloeien in de bodem. Al met al een binnentuin die bestand is tegen hevige weersomstandigheden.

In samenwerking met De Biesbosch Gijsbers Groep

De tuin is in samenwerking met het partnerbedrijf De Biesbosch Gijsbers Groep aangelegd. Het vakmanschap in de afwerking is daarin duidelijk terug te zien.

Wilt u ook gebruik maken van de mogelijkheden op het gebied van tuinaanleg, drainagemogelijkheden, beplanting, bestrating en erfafscheidingen? Kom voor een uniek concept voor uw tuin met ons in contact via de website.