Rooien en herplanten Tomatenplein Zwijndrecht

Op Tomatenplein Zwijndrecht is Allgroen bv bezig met het rooien van de beplanting. We moeten voorzichtig zijn met het rooien, aangezien er in de hoek een Japanse Duizendknoop is gezien. Om deze hardnekkig onkruidplant te bestrijden is er gekozen voor de uitgraaf methode. Allgroen bv biedt opdrachtgevers ook andere manieren aan van bestrijding van invasieve onkruidsoorten. Bij dit project is het uitgraven en zeven van de grond een geschikte oplossing.

De renovatie van het plant vak is opgesteld om meer fijn stof uit de lucht te filteren. Het wordt dus een functioneel én ook nog eens visueel aantrekkelijk plantenvak.

Het verwijderen van De Japanse Duizendknoop

Om De Japanse Duizendknoop op Tomatenplein Zwijndrecht op een effectieve manier weg te halen, wordt de plant als eerste gerooid. Hierna gaan we met een speciale kraan met een trommelzeef de grond zorgvuldig zeven. De kraan hebben wij ingehuurd van een partnerbedrijf. Na het zeven moet de grond door onze mensen op dezelfde plaats weer worden teruggeplaatst. Dit doen we om bestuiving van het onkruid te voorkomen. Het groenafval, welke bestaat uit de begroeiing en wortels van De Japanse Duizendknoop, is door Allgroen bv apart aangeboden aan de vuilstort en wordt daarbij ook apart vernietigd door een groenverwerker.

Tomatenplein Zwijndrecht
Tomatenplein Zwijndrecht
Tomatenplein Zwijndrecht

Herinrichten plant vak bij Tomatenplein Zwijndrecht

We zullen zorg dragen voor het leeghalen van de rest van de plantvakken op Tomatenplein Zwijndrecht. De oude beplanting wordt dan ook zorgvuldig afgevoerd door onze hoveniers. Het hele plantvak is intussen door ons gerooid. Daarna wordt de grond weer netjes aangevuld en opnieuw geëgaliseerd door de medewerkers van Allgroen. Er zal onder andere nieuwe schermen worden geplaatst. Deze zullen kris kras in het plant vak worden geplaatst. We hebben daarbij gekozen voor speciale schermen met hardhouten palen met betongaas. Tegen het betongaas zal in het bijzonder de Lonicera Green Junkie groeien.

De rest van de tuin wordt ingeplant met de plantsoort ‘Hypericum Dummeri’ (Peter Dummer). Deze plant is niet alleen winterhard, maar bestaat bovendien uit blauwgroen bladeren. De bloemen zijn prachtig geel en hij groeit goed in een droge bodem.

Tot slot worden de planten ‘Pinus Mugo’ en ‘Buddleja Davidii’ (Black Knight) door Allgroen bv geplant.

Na de realisatie van de nieuwe beplanting heeft Allgroen bv maar liefst één jaar nazorg. We zullen dus regelmatig terugkeren om tuinonderhoud uit te voeren en het gebied te verzorgen.