Spectaculaire noodkap in Oostpolderpark

Op vrijdagmiddag 12 februari 2016 ontving Allgroen bv plots een oproep voor een klus in Papendrecht. Rond 16:00 uur had de opdrachtgever het besluit genomen voor een noodkap van een ernstig scheef staande populier naast het gebouw van de voetbal club.

Gezien het drukke activiteiten programma van de voetbalclub en het druk bezochte park waren de risico’s te groot om de boom te laten staan.

Noodkap in het donker

Allgroen werd snel ingeschakeld om de boom te verwijderen. Tegen de tijd dat de machines en vakmannen van Allgroen bv aanwezig waren op de plaats van uitvoering was het inmiddels donker geworden. Om de noodkap veilig en verantwoord uit te voeren in het donker, werd er besloten om een 70 tons telekraan van de firma Boer uit Meerkerk in te zetten en het omliggende park af te sluiten voor voetgangers en fietsers.

De noodkap hebben wij verricht zonder enige schade toe te brengen aan de omgeving. Rond 22:00 uur was het Oostpolderpark weer toegankelijk voor publiek. De overgebleven boomresten zijn netjes afgevoerd en opgeruimd door het personeel.

Ook een noodsituatie?

Heeft u ook een dringende noodsituatie? Allgroen bv is ook na de reguliere werktijden voor u bereikbaar. Onze dienstverlening is flexibel om, indien noodzakelijk, snel wijzigingen aan te brengen in de planning van de werkzaamheden. Meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk het dienstenpakket.