Spoedklus: Banckertplein in Hendrik Ido Ambacht

Op vrijdag 11 maart kreeg Allgroen een spoedopdracht om in samenwerking met een andere partij een oplossing te zoeken voor het Banckertplein in Hendrik-Ido-Ambacht. Er zijn recentelijk bij vier flats aan het plein problemen ontstaan m.b.t. de veiligheid van de galerijvloeren en de balkons. Wij konden gelukkig snel inspelen op de spoedklus.

Na onderzoek bleek dat de desbetreffende flats niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. De flats zijn gebouwd in 1975 waarbij de wapening in het beton in het verleden niet goed is aangebracht. De kans bestaat dat er in toekomstige jaren scheurvorming ontstaat, en in het ergste geval, gevaar voor afbrekend materiaal.

De oplossing

De balkons van de flats dienden gestempeld te worden. Er is besloten om bedrijfsvloerplaten te plaatsen op het maaiveld, waarop gestempeld kon worden. Echter om dit te kunnen realiseren dienden de bewoners van de flats eerst geïnformeerd te worden. Allgroen is op dinsdag 15 maart gestart met de klus.

Flexibele inzet

Doordat de opdracht een spoedaanvraag was in verband met mogelijke verontrustende huurders, heeft Allgroen hier snel en flexibel op kunnen reageren.

De opdracht

Allgroen bv heeft zo’n 200 bedrijfsvloerplaten geplaatst en bijna 150 rijplaten om het materiaal op de juiste plek te krijgen. De omliggende bosjes en struiken werden gerooid en afgevoerd. Tevens werd het straatwerk verwijderd en afgevoerd. Er werd met 2 vrachtwagens, 4 kranen en enkele straatmarkers en grondwerkers vrachten zand aangevoerd. De andere partij heeft vervolgens de stempels (de metalen buizen voor een tijdelijke constructie van de galerijconstructie) aangebracht.

Binnen vier dagen en een dag voor de oplevering hebben we de opdracht voltooid. Zowel opdrachtgever als de bewoners van de flats waren zeer tevreden over de snelle uitvoering van de werkzaamheden door Allgroen!

Ook een dringende spoedklus?

Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op via: info@allgroenbv.nl of bel naar 078 – 61 62 837. Onze medewerkers staan u graag te woord!