Succesvolle tuinrenovatie dankzij ‘zorgeloos groen’ | Bermensteyn

De tuin van wooncomplex Bermensteyn in Capelle aan den Ijssel zag er al een tijdje somber uit. Zowel de beplanting, als de verharding van de binnentuin waren verouderd. Ook kampte het grasveld met een ontwateringsprobleem. Dit bleef na een regenbui lang drassig en nat. Niet de beste tuin om lekker in te wandelen en van te genieten. Aan Allgroen bv de taak om een gloednieuw ontwerp te maken voor deze binnentuin, zodat bewoners aankomende zomer weer kunnen beschikken over een behaaglijke tuin.

Zorgeloos groen

Allgroen heeft de tuin grotendeels ingericht met ‘zorgeloos groen.’ Deze methode wordt veelal gebruikt om veel kleur aan een tuin toe te voegen. Met het gebruik van zorgeloos groen wordt de tuin aantrekkelijker om te bezoeken. Daarnaast is de tuin gemakkelijk in onderhoud. Dat zorgt weer voor lage onderhoudskosten.

Allgroen medewerkers hebben de plantvakken ingeplant met planten, solitaire heesters en/of een enkele boom. Zo oogt de tuin strak en rustig. De bewoners kunnen in de zomer en grote delen in het voor en najaar genieten van een bloeiende en kleurrijke tuin.

Slechts één boom mocht blijven

De oude beplanting en verharding zijn samen met de bomen verwijderd en afgevoerd. Slechts één boom kon behouden worden. Deze was nog kerngezond. De rest van de bomen hebben wij verwijderd. Deze vertoonden helaas te veel mankementen.

Bestrating en materieel

Naast de plantvakken met zorgeloos groen, hebben wij ook nieuwe bestrating aangelegd. Er wordt nieuw hekwerk geplaatst en ook de verlichting wordt vernieuwd.

Foto’s binnentuin zorgeloos groen

Met behulp van onze machines konden wij de binnentuin geheel renoveren. Wij gebruikten onder andere een: drainage machine, rupsdumper, kraan en vrachtwagens (om materialen zoals zand en stenen aan- en af te voeren). Bekijk hieronder het resultaat:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy policy.
Ik Accepteer
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy policy.
Ik Accepteer

Ook gebruik maken van zorgeloos groen?

Alle werkzaamheden in de tuin (ontwerp, advisering, aanleg, renovatie en onderhoud) kunnen door Allgroen b.v. worden uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op onze dienst: groenvoorziening of tuinaanleg en – onderhoud.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden of advies via 078 61 62 837 of mail naar info@allgroenbv.nl.