Tuinaanleg Wilgenstaete | Schiebroek in Rotterdam | Deel 1

Binnen 1 á 2 weken zullen we starten met een tuinaanleg project in Schiebroek Rotterdam. De tuin is gevestigd aan het complex Wilgenstaete en het ontwerp is samengesteld in samenwerking met Havensteder en de bewoners. Bij Allgroen bv staat vakmanschap en een uitstekende kwaliteit voorop bij iedere tuinklus die wij aanpakken.

We geven u alvast een korte sneak peak in het goedgekeurde ontwerp en laten u zien wat er allemaal mogelijk is wanneer u tuinaanleg afneemt bij Allgroen bv.

Tuinaanleg Wilgenstaete: verhoogde moestuin bakken & duurzaam groene beplanting

Het tuinontwerp, dat we hebben ontworpen, is zeer divers. Zo zullen we verhoogde moestuin plantenbakken aanleggen in de tuin. Zelf op ecologische wijze groenten en fruit verbouwen is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens gezond én bovenal goed voor het milieu. Moestuin bakken zijn momenteel heel populair en wordt vaak toegepast in grote, middelmatige en kleine tuinen. Ook voor deze tuin is het een leuke aanvulling.

In het beplantingsplan van de tuin gebruiken we vooral duurzame en vaste plantsoorten. Deze zijn onderhoudsarm en daarmee kostenbesparend. Het is de combinatie van vaste, wilde planten wat ervoor zorgt dat u deze planten minder vaak hoeft te onderhouden. We gebruiken hiervoor een combinatie van siergrassen, vaste planten en bodembedekkers. Net als deze bewoners creëert u zo een bloeiende, levendige tuin die bovendien minder onderhoudswerk oplevert.

Naast deze plantencombinaties, zullen we volop bomen en wintergroene hagen plaatsen. Er komt in ieder geval volop groen terug in deze tuin in Schiebroek.

Tuinaanleg Wilgenstaete

Voorbeeldfoto van hoe de moestuin bakken eruit komen te zien.

Tuinaanleg Wilgenstaete

Voorbeeldfoto van de duurzame, vaste plantensoorten.

Tuinaanleg Wilgenstaete

Voorbeeldfoto van de wintergroene hagen die we gebruiken als omheining. 

Unieke overkapping met een duurzaam groen dak

Een speciale wens in het ontwerp is de overkapping. Een overkapping is écht ideaal voor als men droog wil kunnen zitten. Heel uniek aan deze overkapping is het feit dat we een groen dak zullen realiseren. Het uitzicht op de overkapping vanaf de bovenverdiepingen van het woonhuis én de balkons wordt zo niet belemmerd, maar oogt juist groen en levendig.

Naast de overkapping, zullen we diverse zit gedeeltes realiseren, die zowel in de zon als in de schaduw vallen.

Bekijk hier de gerealiseerde tuintekening

Tuinontwerp Rotterdam

Voldoende speelruimte voor bewegende kinderen

Er is veel te beleven in de nieuwe tuin. Er zijn speelse hoekjes en zichtlijnen in de tuin.

Hiernaast is er ook veel te doen voor de kinderen. Er wordt mogelijk een speeltoestel geplaatst. Deze zal zich boven een zachte ondervloer van kunstgras bevinden en loopt naast een pad van 50 x 50 cm betontegels. Er is dus veel bewegingsruimte voor de kinderen geïntegreerd in het tuinontwerp.

Tuinaanleg Wilgenstaete

Voorbeeldfoto van de antraciet 50×50 cm betontegels.

Tuinaanleg Wilgenstaete

Voorbeeldfoto van een speeltoestel
met kunstgras als ondergrond.

Wilgenstaete

Voorbeeldfoto van lichtgrijze klinkers die we als looppad zullen gebruiken.

Een uitgedacht verlichtingsplan én volop privacy

De details van deze tuin zitten in de antraciet kleurige betontegels, lichtgrijze betontegels en de staptegels.

De tuin wordt hiernaast aangekleed met ledverlichting. Hiervoor heeft Allgroen bv een speciaal verlichtingsplan uitgewerkt. Zo is de tuin ook in de late avonduurtjes goed verlicht en veilig te betreden. De veiligheid wordt natuurlijk vergroot doordat de bewoners alle onderdelen goed kunnen zien in het donker. Ook wordt de veiligheid gewaarborgd doordat de tuin goed omheind is, dankzij het hekwerk met hedera beplanting, groenblijvende hagen en verhoogde borders.

Door de goede erfafscheidingen genieten bewoners van een mooie tuin in voldoende privacy.

Heeft u interesse in een dergelijk tuinontwerp voor uw tuin? Kom met ons in contact via de website. Ook vraagt u snel bij ons een vrijblijvende offerte op voor tuinaanleg of tuinontwerp.

Verder lezen over tuinaanleg Wilgenstaete