Tuinontwerp Joliottoren Rotterdam | Opstartfase 1

Voor opdrachtgever Havensteder gaan de hoveniers van Allgroen bv binnenkort aan de slag met het realiseren van de tuin van de Joliottoren in Rotterdam. Het project zal officieel begin 2020 starten, maar we zijn al druk bezig geweest met het realiseren van het tuinontwerp. De ontwerpplannen zijn daarbij uitgewerkt door de tuinontwerper van het dochterbedrijf De Biesbosch Gijsbers Groep.

Hieronder vindt u korte uitleg over de ontwerpplannen voor de tuin in Rotterdam. Wenst u ook gebruik te maken van een tuinontwerper voor uw (openbare)tuin? Kom dan in contact met de vakkundige hoveniers van Allgroen bv.

Het opstellen van een 3D-tuinontwerp

In overleg met de bewoners van de Joliottoren in Rotterdam, Allgroen bv en de opdrachtgever is er een passend tuinontwerp ontworpen. Hierbij hebben we rekening gehouden met het aanlegbudget, de onderhoudskosten, de wensen van de bewoners en de duurzaamheid van de tuin. Zo vinden we het belangrijk dat de aangelegde tuin een lange tijd meegaat.

Om vooraf een goed beeld te schetsen van het uiteindelijke resultaat hebben we in overleg een 3D tuinontwerp laten maken door De Biesbosch Gijsbers Groep. Met een dergelijk ontwerp zien de bewoners en de opdrachtgever veel sneller hoe de tuin in werkelijkheid zal worden. De details met betrekking tot materiaalgebruik, plantensoorten en kleurgebruik komt in een 3D-tuinontwerp namelijk veel beter naar voren.

Joliottoren Rotterdam
Joliottoren Rotterdam

Hoe ziet het beplantingsplan er uit?

Wat ten eerste sterk naar voren komt in het 3D-tuinontwerp is de hoeveelheid groen. Er is namelijk veel gebruik gemaakt van groen. Met name de groenblijvende hagen zijn een opvallende verschijning. Deze blijven ook in de winter mooi groen én verminderen de inkijk van buitenaf aanzienlijk. Zo genieten de bewoners van meer privacy in de gezamenlijke tuin.

Naast de groene hagen, zullen we ten tweede gebruik maken van speciale onderhoudsarme planten. De unieke combinatie van deze vaste planten zorgt ervoor dat de totale onderhoudskosten teruggedrongen worden. We selecteren hierbij een mooie combinatie van kleurrijke vaste planten, siergrassen en bodembedekkers. Paarse planten wisselen af met licht roze en rode bloemen.

3D-tuinontwerp
3D-tuinontwerp
Allgroen bv
Allgroen bv

Knusse zithoekjes in een open structuur

De tuin is verder ingedeeld in een aantal knusse zithoeken. Daarmee is het mogelijk dat meerdere mensen tegelijkertijd van de tuin genieten in hun eigen privacy. Door middel van een scala aan looproutes, kan men de knusse hoekjes bereiken. Zodoende krijgt de tuin een open structuur. Men kan via meerdere ingangen de tuin bereiken. De tuin zal worden afgewerkt met een goede led-buitenverlichting én stijlvolle bankjes.

Zoals eerdergenoemd zullen wij begin 2020 zorg dragen voor aanleg van deze tuin in Rotterdam. Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Schrijf uzelf dan in voor onze nieuwsbrief én blijf ons volgen via de website.