Tuinrenovatie in Alphen aan den Rijn met zitkuil en hardhouten vlonder

Op 11 mei 2020 zijn we in een particuliere tuin in Alphen aan den Rijn gestart met het uitvoeren van een moderne tuinrenovatie. In de tuin hebben we onlangs een hardhouten vlonder geplaatst. Daarnaast pakken we ook meerdere elementen in de tuin op, waaronder een extra vlonderterras achter de garage van de woning en een moderne zitkuil.

Lees hieronder welke werkzaamheden we hebben uitgevoerd in deze mooie tuin in Alphen aan den Rijn:

Tuinrenovatie Alphen aan den Rijn

De vlonder is zo’n 13 meter lang en is gemaakt van langwerpige, hardhouten vlonderplanken van geschaafd Cumaru. De witte betonnen keerwanden -rondom de vlonder- geven het geheel een strakke en frisse uitstraling. De vlonder is bereikbaar door een betonnen trap, die we vakkundig hebben geplaatst.

Moderne zitkuil met prachtige sierbestrating

Naast de hardhouten vlonder hebben de vakmannen van Allgroen bv ook betonnen keerwanden in de tuin geplaatst, onder andere om een gave zitkuil te creëren. Deze zitkuil in Alphen aan den Rijn is afgewerkt met een prachtige sierbestrating van Solo Stone, met een speels patroon.

Een zitkuil is niks meer of minder dan een verlaagd gedeelte in de tuin waar gezeten kan worden door de bewoners. Sommige mensen plaatsen een vuurkorf in de zitkuil, waardoor ze een gevoel van kamperen nabootsen.

Onder alle vlonders, betonnen muren en looppaden hebben we robuuste hardhouten Azobe palen geplaatst om erosie van de bodem tegen te gaan. Daarmee voorkomen we verzakking van de opgebouwde constructie(s) in de toekomst.

Tweede vlonderterras en gladde schutting

Achter de garage van het woonhuis hebben we een tweede houten vlonder geplaatst, eveneens van Cumaru geschaafde delen, die als tweede terras zal dienen. Zo hebben de bewoners maar liefst twee terrassen, waar ze lekker kunnen zitten en natafelen. Door de hele tuin hebben we nog tegels van 90 x 90 cm en 70 x 70 cm plaatsen in diverse kleuren en vormen. Allen van Solo Stone. Zo brengen we veel sfeer terug in de tuin.

De tuin wordt afgewerkt met aan beide zijden van de tuin een indrukwekkende schutting van hardhout. Ook van Cumaru delen. Deze hardhouten schutting heeft een gladde structuur en zal een blijvende blikvanger zijn in de tuin.

Het gebruik van onze machines uit het machinepark

Allgroen bv beschikt over een eigen machinepark in Dordrecht. Ook voor dit project hebben we geheel eigen materieel ingezet. Onder andere voor het ontgraven van de tuin, waarbij we onze 5,5 tons minigraver en onze rupsdumper voor hebben ingezet. Ook bij het zetten van de palen en de fundering hebben we onze 5,5 tons graafmachine gebruikt.

Voortgang tuinrenovatie Alphen aan den Rijn

De werkzaamheden zijn halverwege juli 2020 afgerond. Inclusief het inplanten van de tuin.

Meer ontdekken? Blijf ons op de voet volgen om nog meer voltooide projecten van Allgroen bv te ontdekken. Wanneer u zichzelf inschrijft op de nieuwsbrief van Allgroen bv, ontvangt u als eerste een update, wanneer onze nieuwe projecten voltooid zijn.