Noodzakelijk snoeiwerk van zogenoemde ‘dakplatanen’ in Papendrecht

Medio januari hebben we zorg gedragen voor het terugsnoeien van enkele ‘dakplatanen’ in Papendrecht. De bomen groeien hier in de vorm van een dak. In de lente en zomer -wanneer de eerste bladeren zich laten zien- brengt dit een prachtig aanzicht van dichtgroeiend groen. Om de mooie dakvorm te behouden is goed onderhoud essentieel. Daarom snoeien wij de opgaande takken terug tot aan de ‘armen’.

Wat is een dakplataan?

De ‘dakplataan’ is een graag geziene boom in veel tuinen en stadsparken. Ideaal om meer privacy en schaduw te creëren. De boom is zeer geliefd door zijn karakteristieke stam die bruin en groen kleurt door het afvallen van schorsdelen. Verder herkent u de dakplataan aan zijn grote, typerende bladeren. De boom groeit het hele jaar door en floreert ook in verschillende grondlagen. Zeer geschikt voor in uw eigen tuin of hier in het park in Papendrecht.

Wanneer u meerdere dakplaten in een rij plant, creëert u als het ware een overdekt gangpad. Zo’n gangpad is handig voor in de zomer. Mensen kunnen namelijk als het ware schuilen voor de zon bij hoge temperaturen. Wilt u één of meerdere dakplatanen zoals hier in Papendrecht laten plaatsen door Allgroen bv? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Kom hiervoor met ons in contact.

Zelf uw dakplataan snoeien?

Voor dakplatanen én knotplatanen is het bijhouden van de snoeiwerkzaamheden altijd wenselijk. De takken groeien het hele jaar maar liefst 3 meter hoog. Wilt u uw eigen dakplatanen voldoende onderhouden? Dan adviseren wij om de maanden tussen november en maart uw boom te snoeien. Dan kan de boom in het voorjaar opnieuw uitlopen. Er ontstaan dan nieuwe takken met blad, die samen een dakje vormen. Wat wij ook vaak zien in particuliere tuinen is dat er midden in het seizoen nogmaals wordt teruggesnoeid om het aanzicht van de boom te verbeteren.

Besteed het snoeiwerk van dakplatanen eenvoudig uit

Liever de snoeiwerkzaamheden uitbesteden? Onze boomverzorgers komen met veel plezier bij u langs om uw dakplataan te verzorgen. Kijk voor meer informatie eens op onze website, bij onze dienst boomverzorging.