Wankelende boom in de Bremstraat in Dordrecht

In de Bremstraat in Dordrecht heeft Allgroen eind januari zorg gedragen voor het verwijderen van diverse bomen in een particuliere tuin. Eén boom was door het zware noodweer van afgelopen maand omgevallen en blijven steken in een bijgelegen boom. De tweede boom was door de klap verschoven en wankelde. De boom stond niet meer vast in de grond. Al met al een gevaar voor bewoners en omwonenden.

Uitstekende inzet van de European Tree Workers

De uitvoerders en de European Tree Workers van Allgroen bv hebben vooraf een plan van aanpak gemaakt. Daarin werd met de bewoners besproken op welke wijze de bomen werden verwijderd en welke werkzaamheden daarbij te pas zouden komen.

We hebben allereerst gebruik gemaakt van een telescoop kraan. Hiermee konden we de bomen vastgrijpen en stabiliseren. Vervolgens konden onze boomverzorgers de bomen aan de onderzijde kappen. De boom zijn via de kraan op de nabijgelegen straat gelegd. Hier zijn de bomen één voor één in stukken gezaagd. De stukken houtzijn in ingeladen in onze eigen vrachtwagen.

Bremstraat
Bremstraat
Wankelende boom
Wankelende boom
Wankelende boom

Verwerking restafval

Al het restafval is vervolgens vervoerd naar de verwerker. Allgroen bv heeft de straat en weg opgeruimd. Alle werkzaamheden zijn op dezelfde dag uitgevoerd. De volgende dag zijn onze vakmensen echter nog terug geweest om de stronken te frezen in de particulieren tuin. Daarbij hebben we een trekker met stobbenfrees gebruikt.

Uw veiligheid staat voorop

Kortom: heeft u ook te kampen met een wankelende boom? Of maakt u zich daarnaast zorgen om de veiligheid voor uzelf of omwonenden? Allgroen bv heeft specialisten in dienst die de boomgezondheid snel voor u in kaart brengen. U ontvangt in het bijzonder altijd passend advies.

We komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en met u te bespreken. Kijk daarom snel bij onze dienst boomverzorging. Of vraag eerst direct een prijs aan voor het verwijderen of frezen van uw bomen.