Wipmolen Papendrecht

Het verharde plein aan de Wipmolen in Papendrecht heeft een grote metamorfose ondergaan. De focus lag op de vergroening en het klimaat adaptief maken van de omgeving. Dit is zeker goed gelukt! Er is meer ruimte voor groen en gras, en minder voor bestrating.

Er is een drain aangelegd en aangesloten op de sloot. Dit zorgt voor betere afwatering op het plein. In het teken van duurzaamheid en circulatie zijn de gebakken klinkers hergebruikt. Het voordeel hiervan is dat deze niet hoeven worden afgevoerd. Tot slot zijn er nieuwe bomen en hagen aangeplant.

Waarom is vergroening belangrijk?
Vergroening maakt niet alleen de omgeving gelukkiger, ook is het goed voor de gezondheid van mens en natuur. Een groene omgeving kan bijvoorbeeld water beter afvoeren en hierdoor blijft het grondwater op peil. Uit onderzoek van Wageningen University is gebleken dat groen een verbeterende invloed heeft op stress. Wie wil dat niet?

Foto’s en video’s: Bert Schaeffer

Wilt u een opdracht aan ons doorgeven? Allgroen B.V. helpt u met veel vakmanschap verder. Kijk eens bij diensten of mail uw vraag of verzoek naar info@allgroenbv.nl. Ook kunt u meer lezen over onze andere projecten op onze website! Klik hier om onze recente projecten te bekijken.

Bekijk ons verhuurassortiment