afvalbakken dordrecht stolk fotografie

Allgroen B.V. monteert statiegeldbeugels aan afvalbakken

Sinds 1 juli 2021 zijn er in de Europese Unie nieuwe regels van kracht waarbij statiegeld moet worden betaald voor kleine plastic flesjes. Vanaf 1 april 2023 is hetzelfde principe ook van toepassing op blikjes. Voor elk flesje of blikje wordt een statiegeldbedrag van 15 eurocent berekend.

Hoewel de invoering van statiegeldregels heeft geleid tot een toename van recycling, heeft het ook voor enige overlast gezorgd. Mensen gaan nu in afvalbakken op zoek naar afgedankte flesjes en blikjes, wat resulteert in meer zwerfafval op straat. Gelukkig kunnen dankzij de introductie van de statiegeldbeugels de zogenaamde ‘statiegeldjagers’ nu gewoon de beugels gebruiken om de flesjes en blikjes te verzamelen en zo een extra centje te verdienen, zonder dat ze door het afval hoeven te graaien.

De ‘statiegeldbeugel’, ook wel bekend als de doneerbeugel, is een handige constructie van ijzer met openingen waarin flesjes en blikjes passen. Mensen kunnen hun statiegeldverpakkingen in de beugel plaatsen, zodat anderen ze op een ordelijke manier kunnen verzamelen voor het statiegeld. Het idee voor deze statiegeldbeugels is afkomstig van Vincent Bek, een betrokken inwoner van Dordrecht.

Wethouder Tanja de Jonge heeft vandaag een belangrijke stap gezet in de strijd tegen het zwerfafval door de eerste statiegeldbeugel in gebruik te nemen in het Merwesteinpark te Dordrecht. Als onderdeel van deze proef zullen wij de komende tijd veertig afvalbakken in de binnenstad en parken voorzien van deze handige beugels! Dit initiatief biedt inwoners die in het park picknicken en bezoekers in het centrum de mogelijkheid om hun statiegeldflesjes en -blikjes die ze niet zelf willen inleveren, netjes achter te laten in de beugel!

Bron: Dordt Centraal / RTV Dordrecht / Stolk Fotografie

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy policy.
Ik Accepteer

Wilt u een opdracht aan ons doorgeven? Allgroen B.V. helpt u met veel vakmanschap verder. Kijk eens bij diensten of mail uw vraag of verzoek naar info@allgroenbv.nl. Ook kunt u meer lezen over onze andere projecten op onze website! Klik hier om onze recente projecten te bekijken.

Bekijk ons verhuurassortiment

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant