2 Vormen van duurzame beplanting voor uw leef- en werkomgeving

Duurzame groene beplanting oogt niet alleen heel mooi, maar zuivert de lucht én maakt ons gelukkiger en gezonder. Wij bij Allgroen bv snappen als geen ander dat het investeren in groen in de stedelijke omgeving altijd een goed idee is. Werknemers, bezoekers, bewoners en omwonenden van bedrijven, ziekenhuizen, zorginstellingen en woningbouwverenigingen zijn immers gebaat bij een groene leefomgeving. Maar welke vormen van duurzame beplanting kunt u toepassen in uw bedrijventerrein of woonwijk?

Geniet van lage beheerkosten

Allgroen bv helpt u bij oriëntatie, planning én de uitvoering van duurzaam groen in uw woonwijk of bij uw terrein. Bij de aanleg van een duurzame, groene buitenruimte focussen wij ons altijd op de volgende 3 elementen:

  • Duurzaamheid én veiligheid
  • Een functioneel ontwerp die toekomstbestendig is
  • Lage beheerkosten door o.a. weinig onkruidgroei en minder onderhoud

Bovenstaande wensen vormen vaak de basis van een (openbaar) groenvoorzieningsopdracht. Wij zorgen ervoor dat wij een beplantingsplan maken waarin de wensen van onze klant worden nagekomen. In het beplantingsplan komt naar voren welke soorten beplanting, bomen én onderdelen wij in de tuin of woonwijk zullen plaatsen. Dit wordt uitvoerig besproken met u als opdrachtgever, zodat u altijd op de hoogte bent van onze plannen. Natuurlijk wordt het uiteindelijke resultaat nooit uit het oog verloren. Allgroen bv zorgt voor een gegarandeerd resultaat van attractieve beplanting met een hoogwaardige uitstraling.

Tuinonderhoud is bovendien een los onderdeel, wat u eenvoudig bij ons afsluit. Hierdoor ligt uw nieuwe bedrijfstuin, stadstuin, binnenplaats of woonwijk er het hele jaar door prachtig bij. Wij nemen het onderhoud van uw nieuwe tuin of wijk volledig uit handen. Onze vakkundige boomverzorgers en hoveniers weten altijd raad met de geplaatste beplantingsoorten én het bestrijden van ongewenst onkruid. Dat doen wij bovendien graag op een zo duurzaam mogelijke manier. Zelfs als het daarbij gaat om invasieve onkruidsoorten.

Deze 2 vormen van duurzame beplanting bieden wij graag aan u aan:

1.    Vaste beplantingssoorten

U denkt misschien dat de aanleg van plantenborders met vaste beplantingssoorten duurder is dan beplanting met bijvoorbeeld heester. Dat klopt, maar vaste planten worden door de jaren heen een stuk voordeliger, voornamelijk door de lage onderhoudskosten. Daarmee is dus de terugverdientijd een stuk hoger. Er zijn veel verschillende combinaties vaste planten geschikt voor openbaar groen. Allgroen bv helpt u bij het maken van de juiste keuze plantsoorten. Bovendien liegen de voordelen er niet om, wanneer u kiest voor vaste beplantingssoorten:

Waarom? Het is goed voor de biodiversiteit

Vaste planten prikkelen niet alleen de zintuigen van mensen, maar zijn ook zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Bovendien zijn sommige planten aantrekkelijk voor vogels omdat zij insecten aantrekken. Met vaste planten stimuleert u de biodiversiteit in uw wijk of regio. Hierbij is de standplaats essentieel. Allgroen bv helpt u bij het uitzoeken van de juiste vaste planten voor uw standplaats. De grondsoort, de hoeveelheid zon en de vochtigheid van de bodem wordt door ons onderzocht. Hierop doen wij een aanbeveling naar u toe in het beplantingsplan. Wanneer de juiste plant op de juiste plaats wordt gezet, zal u minstens 10 jaar volop genieten van probleemloze beplanting.

Én het biedt een kleurrijke uitstraling

Door gebruik te maken van kleurrijke beplanting, verrijkt u de regio. Ieder voorjaar komen ze opnieuw op om te bloeien en te groeien. Bent u een bedrijf en ontvangt u het hele jaar door veel klanten? Een bloeiende bedrijfstuin is dan een fraai aanzicht. Heeft u een voorkeur voor bepaalde kleuren? Wij nemen alle wensen mee in het beplantingsplan. Bent u een gemeente? Dan denken wij met u mee over kleurrijke plantvakken in bermen, parken en op rotondes.

Bij een kleurrijk beplantingsplan letten wij, naast bloemkleur, ook op bladkleur en wordt de vorm van bladeren en bloemen meegenomen. Bovendien zorgen we voor voldoende dichtheid tussen de verschillende vaste planten. Wanneer de beplanting aaneengesloten is geplaatst, maakt onkruid namelijk minder kans, waardoor ook de onderhoudskosten omlaag gaan.

2.    Bomen zorgen voor verkoeling én het opslaan van overtollig regenwater

Bomen zijn de meest duurzame groene elementen van de openbare ruimte. Zo dragen ze niet alleen bij aan het karakter van steden en woonwijken, maar vormen ze ook een belangrijke ecologische én soms economische functie. Denk maar aan het feit dat woningen of panden in een groene omgeving meer waard zijn. Ook voor de buffering van neerslagwater, opslag van CO2-uitstoot en voor het verminderen van temperatuur extremen zijn bomen een eenvoudige oplossing.

Door een sterk bomenplan op te stellen die al deze voordelen biedt, kan Allgroen bv als groenaannemer op een verantwoorde manier omgaan met de bomen in uw wijk. Het komt vaak voor dat bomen een ondergeschikte rol spelen in het straatbeeld en moeten ze vaak wijken voor andere belangen. Echter wegen de voordelen van bomen meer af tegen de nadelen. Zo spelen ze momenteel een belangrijke rol in het klimaat en kunnen ze effectief worden ingezet om:

  • …’overtollig water op te vangen;’
  • …’extreme warmte te verminderen,’
  • …’en bovendien de lucht te zuiveren!’

Allgroen bv plaatst met veel plezier bomen op uw terrein. Hierbij adviseren wij in een bomenplan welke boomsoort het beste past bij de gewenste standplaats. Net als in een beplantingsplan wordt ook hier de grondsoort, de hoeveelheid zon en de vochtigheid van de bodem door ons onderzocht. Met onze VTA-inspectie, welke om de 3 jaar verplicht is voor boomeigenaren, houden we uw bomen in goede gezondheid en monitoren we de groei van uw boom.

Wilt u meer weten over een duurzaam beplantingsplan in uw situatie? Of eens sparren over de plant- en boomcombinaties die wij aanbieden? Allgroen bv komt graag met u in contact via onze website. Vul hiervoor ons online contact formulier in, waarop onze medewerkers u terugbellen.

Meer informatie over onze dienstverlening? Kijk dan eens bij groenvoorziening, boomverzorging én onkruidbestrijding.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant