Met deze 3 preventieve maatregelen voorkomt u ongedierte en tuinplagen dit voorjaar

Plannen om een bedrijfstuin, privétuin of omheind plantsoen bij uw woninggemeenschap in te richten? Natuurlijk helpt Allgroen bv u hier altijd graag mee verder. Maar men vergeet vaak te denken aan het broodnodige onderhoud. Uw tuin in de beste conditie houden, betekent ook aandacht geven aan tuinplagen en tuinziektes. Of liever gezegd; het voorkomen ervan. Tuinziektes en tuinplagen kunnen heel goed voorkomen worden, wanneer er vóór de aanleg al over wordt nagedacht.

Gelukkig helpt Allgroen bv u hier een handje mee verder. Wij zetten de volgende puntjes op een rij waar u op moet letten om veelvoorkomende ongedierte én plagen te voorkomen.

1. Denk van tevoren goed na over de gewenste planten en bomen

Het komt vaak voor dat klanten bij ons aankloppen die nog geen idee hebben over welke soorten planten en bomen ze het liefst terugzien in hun nieuwe tuin. Echter maken de juiste planten op de juiste plaats een wereld van verschil.

Veel schaduw in uw tuin? Dan werken planten die veel zon nodig hebben niet. Veel last van bijvoorbeeld naaktslakken? Plant dan specifieke planten, waar naaktslakken van houden zoals Kattenkruid (Nepeta), Wolfsmelk (Euphorbia), Schildpadbloem (Penstamon), Ooievaarsbek (Geranium) of Duizendblad (Achiliea millefolius).

Heeft u in de tuin te kampen met een vochtige bodem? Dan heeft het planten van de Gele kamille geen zin. Juist de wilgbladige zonnebloem én het zomerklokje houden wel weer van een vochtige ondergrond.

Bovengenoemde factoren hebben allemaal invloed op de leefomgeving van uw tuin. Én of uw tuin de juiste of ongewenste insecten aantrekt. Wij denken graag met u mee en bekijken welke invloeden er nodig zijn om uw bedrijfstuin of privétuin op die manier in te richten zodat de tuin volop kan bloeien. En u er het langste plezier aan heeft. Vindt u het lastig? Allgroen bv maakt graag een beplantingsplan voor uw terrein om te bekijken welke plantsoorten het best tot z’n recht komen onder de specifieke omgevingsfactoren. Kom hiervoor met ons in contact.

2. Zorg goed voor uw planten!

Zorg voor een goede bodemgrond en een goed-werkend drainagesysteem zodat overtollig water goed af kan vloeien. U houdt uw bodem gezond door deze regelmatig te bemesten. Dit zorgt ervoor dat de tuinplanten minder vatbaar worden voor ziekten en plagen. Heeft u bijvoorbeeld last van één bepaalde plaag of één bepaald ongedierte? Het kan zijn dat de diversiteit in uw tuin niet helemaal in orde is.

Door veel verschillende planten, struiken en bomen te plaatsen kunt u hardnekkig ongedierte al vaak voorkomen. Zij tasten namelijk het liefst één bepaalde soort plant aan. Wanneer die in overvloed aanwezig is in uw tuin, is de impact veel groter als wanneer het om slechts één plant gaat. Merkt u dat u te weinig tijd om handen heeft om uw zakelijke of privétuin de liefde en aandacht te geven die het nodig heeft?

De hoveniers van Allgroen bv helpen u graag op weg.

Tijdens onze dienst tuinonderhoud voltooien wij de volgende werkzaamheden: bemesten van de grond, omspitten van de grond, bekalken van het gazon, gras maaien, bomen snoeien en/ of de bomen verzorgen, heggen bij-snoeien, het overtollige restafval verwijderen zoals dode bladeren en vruchten en eventueel herstelwerkzaamheden zoals het verwijderen van een dode (of aangetaste plant) en hiervoor nieuwe planten terugplaatsen.

Met tuinonderhoud van Allgroen bv geniet u 365 dagen in het jaar van een mooi verzorgde tuin. Deze dienstverlening is zowel zakelijk als privé in te zetten. Vraag hier een offerte aan voor tuinonderhoud.

Een extra tip: Gebruik eens geen insecticiden om uw tuinplagen of beestjes te bestrijden, maar kies voor nuttige natuurlijke roofinsecten zoals spinnen.

3. Lok zoveel mogelijk ‘natuurlijke vijanden’ naar uw tuin toe

Vooral wanneer u veel last heeft van insectenetende beesten, is het aanlokken van natuurlijke vijanden een goed idee.

Dieren zoals vogels, egels, kikkers en padden zijn op eenvoudige wijze te lokken naar de tuin. Maar denk ook aan lieveheersbeestjes die gek zijn op bladluizen. Zorg altijd voor een goede broedplaats voor de dieren én voor voldoende schuilplaatsen. Er zijn verschillende insectenhotels, vogelhuisjes en lokmiddelen te koop bij de tuincentra in de buurt. Allgroen bv kan ook maatregelen zoals bijvoorbeeld meerdere insectenhotels op grotere schaal plaatsen. Kom hiervoor met ons in contact.

Meer tips ontvangen over maatregelen die u kunt treffen om uw tuin in de beste conditie te houden? Wij plaatsen regelmatig nieuwe tips op onze blog. Volg ons ook op Facebook en LinkedIn om nooit meer een update te missen.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant